Slavia Prahan puolustaja Ondrej Kudela ei pelaa torstain Eurooppa-liiga-ottelussa Arsenalia vastaan erinäisistä syistä.

Slavia Prahan apuvalmentaja Zdenek Houshtecky ilmoitti ensin, ettei Kudela matkusta Emiratesilla pelattavaaan puolivälieräotteluun loukkaantumisen takia. Puolustajalla on seuran mukaan ”murtunut nenä ja kuumetta”.

Tshekkiläismedia tarkensi tämän jälkeen, että Kudelan murtunut nenä johtuu Tottenhamin laitahyökkääjä Gareth Balen tekosista. Bale huitaisi topparia kyynärpäällään kasvoihin maaliskuun lopulla pelatussa MM-karsintaottelussa Tshekin ja Walesin välillä.

LUE MYÖS: Gareth Bale löi Glen Kamaraa solvannutta pelaajaa kasvoihin – Rangers-fanit innostuivat: ”Karma on mahtava asia”

Myöhemmin tiistaina UEFA tiedotti antaneensa Kudelalle myös yhden ottelun pelikiellon, joka puolestaan juontaa juurensa 18. maaliskuuta käynnistyneeseen rasismikohuun.

Suomalaispelaaja Glen Kamara kertoi joutuneensa silloin rasismin uhriksi, kun Kudela solvasi häntä Eurooppa-liigan ottelussa Rangersin ja Slavia Prahan välillä.

LUE MYÖS: Arsenal-yhteisö muistaa Glen Kamaran: ”Meidän on nöyryytettävä heitä”

Kudela, 34, on kiistänyt Kamaran väitteet, mutta on saanut UEFA:lta nyt yhden ottelun pelikiellon ”vastustajan loukkaamisesta”. Jos Kudela todetaan syylliseksi myös rasismista, langetaan hänet vähintään 10 ottelun mittaiseen pelikieltoon.

UEFA tutkii nyt sekä Kudelan että Kamaran käyttäytymistä. Slavian mukaan Kudelan päälle hyökättiin pelaajatunnelissa ottelun jälkeen. Rangers hävisi kyseisen kamppailun Ibrox Stadiumilla 0-2-lukemin.

Lähteet: BBC, Sky, Slavia Praha