Teemu Pukki oli suorastaan pysäyttämöttämässä vireessä tiistaina, kun Norwich murskasi Huddersfield Townin peräti 7-0-lukemin Englannin Mestaruussarjassa.

Pukki avasi Norwichin maalihanat jo kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Todd Cantwell murtautui vasemmalta laidalta boksiin ja keskitti pallon matalana maalin suulle, josta 31-vuotias suomalaistykki ohjasi sen vasemmalla jalallaan sisään.

Ottelun 20. minuutilla Pukki osui toistamiseen, kun hän viimeisteli pallon pidemmän juoksun päätteeksi läpiajosta sisään. Upeasta pystysyötöstä vastasi Pukin tutkapari Emiliano Buendía.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin ilotulitus jatkui, kun Buendía teki Norwichin kolmannen maalin. Argentiinalaistaituri tykitti pallon komealla kaukolaukauksella sisään Pukin tiputuksesta.

[readmore from=Norwich]

Ennen puoliaikavihellystä Norwich onnistui vielä kahdesti maalinteossa. Cantwell teki Norwichin neljännen ja Kieran Dowell viidennen. Kummankin täysosuman syötti Buendía, joka päätti avausjaksonsa tehoin 1+3.

Tunnin pelin kohdalla Pukki viimeisteli hattutemppunsa pilkulta. Oliver Skipp kaadettiin rangaistusalueen sisällä sääntöjen vastaisesti, ja suomalaistykki latasi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Pukki otettiin pois kentältä 77 minuutin pelin jälkeen. Hänen tilalleen vaihdettu Jordan Hugill liittyi Norwichin maalikimaraan vain kaksi minuuttia sisääntulonsa jälkeen, kun hän latasi isäntien seitsemännen maalin Max Aaronsin keskityksestä. Ottelu päättyi näihin lukemiin.

Voitto Huddersfieldista nosti Norwichin jo kahdeksan pisteen karkumatkalle sarjataulukon piikkipaikalla. Pukki on puolestaan tehnyt nyt 25 maalia tämän kauden Mestaruussarjassa. Maalisyöttö oli hänen kolmas ja hattutemppu ensimmäinen.

Artikkelia päivitetty 7.4. kello 00:38