Mateo Kovacicin mukaan ”kummalliset” väitteet, joiden mukaan Chelsean pelaajat olisivat ”juhlineet” Porton kohtaamista Mestarien liigan puolivälierissä, eivät pitäneet paikkaansa.

Chelsea kohtaa Mestarien liigan puolivälierissä Porton, joka suoritti viime kuussa todellisen jättiyllätyksen tiputettuaan Juventuksen turnauksen neljännesvälierävaiheessa vierasmaalisäännön turvin.

Chelsea, joka päihitti sen sijaan Atlético Madridin, lähtee ottelupariin selvänä ennakkosuosikkina. Parin selvittyä Portugalista kantautui jopa huhuja, joiden mukaan Thomas Tuchelin miehistö olisi juhlinut Porton kohtaamista arvonnan jälkeen.

Porton ja Atléticon legendapelaaja Paulo Futre kertoi pettyneensä Chelsea-pelaajien reaktioon pahemman kerran, jonka jälkeen Porton konkaripuolustaja Pepe tuki näitä väitteitä.

– Se oli julkista tietoa, että Chelsean pelaajat juhlivat arvonnan lopputulosta. Mutta he tietävät tämän olevan haastava ottelu, portugalilaistoppari totesi TNT Sportsille.

Kovacic, joka pelasi Pepen kanssa samaan aikaan Real Madridissa, on kuitenkin kumonnut syytökset ensimmäisen osaottelun alla. Kroatian maajoukkuemies pitää otteluparia ”haastavana” ja Portoa ”mahtavana joukkueena”.

– Ei, vastasi Kovacic terävästi kysyttäessä siitä, pitävätkö väitteet paikkaansa.

– On sitä paitsi kummallista kuulla tällaista Pepen suusta, koska pelasin hänen kanssaan kolme vuotta. Mitä hän oikeasti tarkoitti sillä? En edes tiedä. Mutta [nämä väitteet] eivät tietenkään pidä paikkaansa.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– En juhlinut, koska kun pelasin aikoinaan Real Madridissa opin, ettei tässä vaiheessa turnausta saa vastaansa yhtään onnekasta tai huonoa vastustajaa. Tämä on haastava ottelupari. Porto on uskomaton joukkue ja suuri vastus.

– Juventusta vastaan he osoittivat ihailtavaa luonnetta ja mahtavaa joukkuehenkeä. Meidän on pystyttävä samaan, kun kohtaamme heidät keskiviikkona. Meidän on yritettävä parhaamme päästäksemme jatkoon, mutta helppoa siitä ei tule.

Chelsean ja Porton väliset osaottelut pelataan koronarajoitusten vuoksi Sevillassa, Sánchez Pizjuánilla. Keskiviikon kohtaaminen on Porton kotipeli, joka potkaistaan käyntiin kello 22:00 Suomen aikaa.