The Special One -tittelillä itseään aikoinaan tituleeranneen José Mourinhon saavutukset jalkapallovalmentajana ovat kiistattomat, mutta portugalilainen saa nyt poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä entiseltä huippukärjeltä Chris Suttonilta Daily Mailissa.

– Kun José Mourinho tuli tähän maahan vuonna 2004, hän oli hauska, fiksu ja karismaattinen portugalilainen kaveri, joka lupasi ottaa Valioliigan haltuunsa myrskyn lailla. Hän piti lupauksensa, melko briljantisti. Mutta se mies on mennyttä, Sutton sanoo.

Hänen mukaansa kolme mestaruutta voittanut mies on muuttunut mieheksi, joka vain nostaa kolme sormea ylös ihmisten edessä. Sunnuntaina Tottenham hävisi kotonaan Manchester Unitedille 1–3.

[readmore from=Tottenham]

– Hän on turhautunut, yhteenottoihin hakeutuva ja ärtyisä hahmo, joka elää menneen gloorian kautta. Sunnuntain esityksessä ei ollut minkäänlaista glooriaa, vaikka Mourinho väitti Tottenhamin pelanneen hyvin Manchester Unitedia vastaan. Eivät he pelanneet, ja jokainen peliä kotona katsonut Spursin kannattaja tietää sen.

Sutton muistutti, että Spurs on hävinnyt jo kymmenen liigaottelua tällä kaudella. Kyseessä on ensimmäinen kerta Mourinhon uralla, kun luku on kaksinumeroinen.

– Pesti Spursissa ei olisi koskaan ollut helppo, mutta Mourinho ei näytä tekevän siitä menestyksekästä.

Aiemmin muun muassa Portoa, Chelseata, Interiä, Real Madridia ja Manchester Unitedia luotsannut Mourinho otti ohjat seurassa vuonna 2019.

Mourinholla on vielä mahdollisuus napata pokaali Tottenhamin kanssa tällä kaudella, sillä joukkue kohtaa tämän kuun lopulla pelattavassa Liigacupin loppuottelussa Manchester Cityn.