Entisen huippuerotuomarin Mark Halseyn mielestä VAR-videotuomarointijärjestelmään tarvitaan muutos.

Fanit ja pelaavat vaikuttavat turhautuneilta tämän hetkiseen tilanteeseen. Esimerkiksi videolta tarkistettavat paitsiotuomiot ovat herättäneet paljon keskustelua, kun hidastuskuvissa käytettävät viivat näyttävät, että jokin kehonosa oli joitakin senttimetrejä paitsiossa.

– Fanit ovat yhtä tärkeitä kuin kuka tahansa ja maksavat paljon rahaa jalkapallon katsomisesta. Meidän pitää nähdä, että tällaiset maalit hyväksytään, Valioliigassa pitkään tuominnut Halsey toteaa CaughtOffside.comin kolumnissaan.

– Meidän on otettava viivat pois. Tarvitaanko tässä aikaraja? 20 tai 30 sekuntia, yksi tai kaksi hidastusta? Jos et osaa sanoa ensimmäisen tai toisen hidastuksen jälkeen, että kyseessä on paitsio, silloin se on maali. Käytetään paljasta silmää, ja me näemme paljon hyväksyttyjä maaleja. Meidän pitää tarkastella tätä ensi kaudella, ja tarvitsemme muutoksen.

Halseyn mukaan Kiinassa on käynnissä hyvä kokeilu, jonka mukaan paitsiota ei tuomita, jos jokin osa kehosta ei ole paitsioasemassa.