Manchester United neuvottelee Australian pääsarjassa pelaavan Central Coast Marinersin ostamisesta, kertoo The Sydney Morning Herald.

United on neuvotellut pitkään Marinersin omistajan Mike Charlesworthin kanssa. Diili ei ole vielä paketissa, mutta sisäpiirilähteiden mukaan manchesterilaiset ovat halukkaita satsaamaan talousvaikeuksista kärsivään aussiseuraan. Jos diili toteutuu, United ostaa Central Coast Marinersin lisenssin, siirtää uuden sisarseuransa Sydneyyn ja vaihtaa sen nimen.

Kaupan on saatava hyväksyntä Australian jalkapalloliitolta ja pääsarjaseurojen enemmistöltä, mutta useat osapuolet kannattavat jo tietävästi dilin toteutumista, sillä Manchester Unitedin osallisuuden uskotaan kasvattavan kiinnostusta Australian liigaa kohtaan.

Unitedin paikalliskilpailijan Manchester Cityn emoyhtiö City Football Group osti vuonna 2014 aussiseura Melbourne Heartin ja vaihtoi sen nimeksi Melbourne Cityn. Myös Manchester Unitedin tavoitteena on rakentaa maailmanlaajuinen seuraverkosto ja iskeä etenkin tuottoisille Aasian markkinoille.

Central Coast Mariners johtaa parhaillaan Australian pääsarjaa, kun 16 kierrosta on pelattu. Manchester Unitedin ykkösmiehistön apuvalmentaja Mike Phelan toimi Marinersin urheilutoimenjohtajana vuonna 2018.