Kelechi Iheanachon tie Valioliigan huipulle ei ole ollut helppo. Nigerialainen joutui elämään Manchester Cityssä Sergio Agüeron varjossa ja myöhemmin Leicesterissä huomion vei Jamie Vardy.

24-vuotiaan Iheanachon ura on puhjennut tällä kaudella kukkaansa. Hyökkääjä on kaikki kilpailut huomioiden 30 otteluun 14 maalia, joita kahdeksan Valioliigassa.

Maaliskuussa Iheanacho viimeisteli 5-0-voitossa äitien päivänä uran ensimmäisen hattutemppunsa. Merkkipaalu oli oman äitinsä 16-vuotiaana menettäneelle pelaajalle erityisen tunteikas.

– Olin valmis omistamaan ensimmäisen hattutemppuni äidilleni ja jokaiselle äidille maailmassa. Se että se tapahtui sinä päivänä oli uskomatonta. Ajattelen häntä päivittäin. Hän on nyt hyvässä paikassa ja se auttaa minua tekemään töitä ja jatkaamaan eteenpäin, Iheanacho kertoi Guardianin haastattelussa.

– Minun pahin pelkoni oli menettää hänet. Nyt en pelkää mitään elämässäni. Aion vain olla oma itseni ja tiedän hänen (äitini) olevan takanani.

Iheanachon ura koki ensimmäisen läpimurtonsa vuonna 2013, kun hän johdatti vuonna 2013 Nigerian U17 MM-kisojen maailmanmestariksi. Menestys herätti Manchester Cityn kiinnostuksen, joka osti nigerialaisen myöhemmin riveihinsä.

– Kun saavuin tänne, alku ei ollut helppo. Halusin palata kotimaahani, koska täällä oli liian kylmä. He sanoivat minulle, että minun täytyy jäädä, koska seura oli hankkinut minut.

– Muistan ensimmäiset harjoitukseni Manchesterissa. Se oli helmikuuta ja keli oli todella kylmä. Se oli ensimmäinen kerta, kun isäni oli ulkona kylmässä säässä. Hän halusi tulla katsomaan harjoituksiani, mutta 10 minuutin jälkeen en enää nähnyt häntä.

[readmore from=Kelechi-Iheanacho]

– Tämä tapahtui vuonna 2014. Hän ei koskaan tullut katsomaan uudestaan otteluani. Hän ei ole palannut edes Englantiin.

Iheanachon Leicester pelaa sunnuntaina FA Cupin välierissä Southamptonia vastaan. Nigerialaisen kaksi maalia puolivälierässä Manchester Unitedia vastaan tekivät hänestä eniten maaleja tehneen afrikkalaisen koko turnauksen historiassa.

– Se merkitsee paljon. Olen ylpeä saavutettuani jotakin, joka ohittaa Didier Drogban ja muiden kaltaiset legendat, Iheanacho kommentoi.

Ihenacholla on mahdollisuus toistaa maanmiehensä Nwankwo Kanun saavutus. Nigerialaislegenda johti vuonna 2008 Portsmouthin FA Cupin voittoon iskemällä voittomaalin Arsenalin verkkoon.

Kanu vieraili säännöllisesti Owerrin akatemiassa Imo Statessa, jossa myös Iheanacho sai oppinsa.

– Muistan sen finaalin, jonka hän pelasi Portsmouthin kanssa. He (akatemia) antoivat hänelle jälkeenpäin jonkinlaisen kruunun. En päässyt seuraamaan sitä seremoniaa, koska se oli akatemiakeskuksessa ja siellä oli pääsymaksu. Kuulin tämän tarinan ihmisiltä jotka olivat sisällä.