Jalkapallomaailman ykköspuheenaihe on ollut viime päivien aikana Euroopan Superliiga. Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut 12 joukkuetta, joista kuusi tulee Valioliigasta.

Raha-ahneiden seuraomistajien kyhäilemää uutta seurajoukkuekilpailua pidetään kuoliniskuna jalkapallolle, mikä on totta kai herättänyt valtavaa kohua.

Euroopan Superliigaa vastaan ovat asettuneet likipitäen kaikki. Entiset ja nykyiset pelaajat ovat osoittaneet pettymyksensä asiasta. Seurojen kannattajat ovat jo nyt protestoineet laajalti. Mellakoilta ollaan toistaiseksi säästytty, mutta niitä ja paljon muuta on luvassa, mikäli kilpailu toden totta toteutuu.

UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin lähetti tiistaina valioliigaseurojen omistajille tiukan viestin, jossa hän tarjosi seuroille uutta mahdollisuutta. Ceferin kertoi, että seuroilla on ”vielä aikaa muuttaa mieltään”.

– Haluaisin puhua joidenkin englantilaisten seurojen omistajille, Ceferin sanoi.

– Sanoisin heille: ”Herra, teit valtavan virheen. Jotkut sanovat, että se on ahneutta, toiset pitävät sitä halveksivana, ylimielisenä, ja nenäkkäänä Englannin jalkapallokulttuuria kohtaan. Mutta sillä ei todellakaan ole väliä. Tärkeää on, että sinulla on vielä aikaa muuttaa mieltäsi. Kaikki tekevät virheitä. Englantilaiset fanit ansaitsevat sinun korjaavan virheesi. He ansaitsevat kunnioituksen.”

LUE MYÖS: