Teemu Pukki ja Norwich City tekevät ensi kaudeksi pikapaluun Valioliigaan, se on jo varma asia, yhtä varma kuin Sheffield United putoaa korkeimmalta sarjatasolta Mestaruussarjaan. Matemaattisesti muut putoajat ja nousijat eivät vielä ole selvillä, mutta varsin vahvasti ne alkavat hahmottua.

Alaspäin vaikuttavat olevan matkalla viime kaudella kirkkaimpiin valoihin paluun tehneet Fulham ja West Brom – niiden rahkeet eivät näytä riittävän Valioliigassa jatkamiseen. Kolmas viime kevään nousija Leeds on oma lukunsa; Marcelo Bielsan käärmekeitot ovat siivittäneet joukkueen jo kympin sakkiin. Sillä on yhä teoreettiset mahdollisuudet nousta jopa europaikoille asti.

Jos kaksi kolmesta nousijasta putoaa, näyttää juuri nyt, keskiviikkona 21. huhtikuuta jopa siltä, että kaikki kolme viime kaudella alaspäin matkannutta joukkuetta nousee ylös jälleen. Watfordin kakkostila vaikuttaa pitävältä; sillä on nyt kahdeksan pisteen kaula Bournemouthiin nähden. Hornets ei ole menettänyt vielä edes mahdollisuuksiaan kammeta Norwich pois sarjan ykköstilalta – kärkiryhmien välinen vääntö päättyi tiistaina Carrow Roadilla lukemin 0-1.

Kaksi parasta nousee suoraan Valioliigaan, kun taas niiden taakse, sijoille 3.-6. päätyneet joukkueet pelaavat noususta playoffit. Juuri tällä hetkellä niihin tuntuisi vahvimmin lähtevän Bournemouth, joka harjoitteli keskiviikkona maalintekoa Millwallin kustannuksella – loppulukemat Lontoossa 1-4. Cherriesin alkukausi ei antanut viitteitä nopeasta paluusta Valioliigaan, se vaelsi varjojen mailla pitkään, ja vaihtoi valmentajaa toistamiseen putoamisen jälkeen helmikuussa. Jonathan Woodgaten alaisuudessa tulosta on alkanut syntyä; Millwall-tyrmäys oli joukkueelle jo seitsemäs perättäinen voitto.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
Seven straight wins.
Four goals scored.
Three big points.

𝗚𝗘𝗧 𝗜𝗡 🔥

Mestaruussarjan playoff-paikoissa on Bournemouthin lisäksi tällä hetkellä kiinni Swansea, sekä keksi ”suomalaisjoukkuetta” – Marcus Forssin Brentford ja Aapo Halmeen Barnsley.