Arsenalin manageri Mikel Arteta on paljastanut, miten seurassa on käsitelty Euroopan Superliigasta aiheutunut kohu.

Arsenal tiedotti muiden Valioliigan suurseurojen tavoin sunnuntaina liittyvänsä uuteen seurajoukkuekilpailuun. Fanit reagoivat uutiseen raivokkaasti ja jo tiistaina jokainen englantilaisseura oli tiedottanut vetäytyvänsä kilpailusta.

Arteta kertoi keskiviikkona medialle, että hän oli puhunut asiasta seuran omistaja Stan Kroenken kanssa, joka oli pyytänyt häneltä anteeksi. Arsenalin toimitusjohtaja Vinai Venkatesham oli puolestaan keskustellut pelaajien kanssa.

– Heillä (omistajilla) on suurin vastuu johtaa jalkapalloseuraa. Hän (Kroenke) pyysi minulta anteeksi joukkueen häiritsemisestä ja käski välittää viestin myös pelaajille. Mielestäni se on kaikki mitä voit häneltä pyytää, Arteta kertoi.

– Sain selville (seuran aikeet liittyä Superliigaan) vain vähän ennen uutisen vuotamista julkisuuteen. Sen jälkeen kaikki lähti täysin käsistä ja maailma reagoi todella yhtenäisesti.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Minulla ei ollut oikeastaan ​​aikaa ajatella sitä, koska heti kun uutinen julkaistiin, tuli välittömästi iso tsunami, joka tappoi sen.

– Vinai puhui minulle ja selitti vähän mitä tapahtui. Hän oli hyvin selkeä ja avoin kanssani. Ymmärrän syyt, miksi emme tienneet asiasta emmekä olleet mukana päätöksenteossa.

Arsenalin ensimmäinen ottelu Superliiga-fiaskon jälkeen pelataan huomenna perjantaina, kun se kohtaa kotikentällään Evertonin. Arsenalin fanit ovat suunitelleet mielenosoitusta stadionille ennen ottelun alkua.

LUE MYÖS: Arsenal-fanit suunnittelevat mielenosoitusta – Mikel Arteta näytti heti vihreää valoa: ”Tekee meistä paljon vahvempia”