Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward erosi tehtävästään, koska hän ei voinut tukea seuran omistajien suunnitelmaa liittyä Euroopan Superliigaan, kertoo Sky Sports.

United tiedotti tiistai-iltana, että Woodward jättää pestinsä tämän vuoden lopussa. Tiedotteessa ei mainittu mitään Superliigasta, mutta vain kuusi tuntia myöhemmin United kertoi virallisilla kanavillaan, että se vetäytyy Euroopan suurseurojen kaavailemasta yhteisprojektista.

[readmore from=Manchester-United]

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Manchester United ja 11 muuta seuraa ilmoittivat, että ne ovat perustamassa uutta suljettua kansainvälistä sarjaa, joka korvaisi kyseisten joukkueiden osalta Mestarien liigan. Valioliigasta mukana olivatUnitedin lisäksi Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City ja Tottenham.

Superliiga kuopattiin kuitenkin vain pari päivää virallisen julkistamisensa jälkeen, kun seura toisensa jälkeen perääntyi siitä kovan paineen alla. Kaikki Valioliiga-seurat ovat ilmoittaneet luopuvansa paikastaan Superliigassa.

Manchester United erosi Superliigan julkistamisen yhteydessä eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestö ECA:sta ja Woodward jätti roolinsa Euroopan jalkapalloliitto UEFA:ssa.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin sanoi, että Woodward tuki hänen suunnitelmiaan Mestarien liigan uudistamisesta vain päiviä ennen kuin suurseurat julkistivat omat Superliiga-aikeensa. Čeferin nimitti suurseurojen johtajia ”käärmeiksi” ja ”valehtelijoiksi”.

– En ollut paljoa yhteydessä häneen (Woodwardiin), mutta hän soitti minulle viime torstaina. Hän sanoi olevansa todella tyytyväinen [Mestarien liigan] uudistuksiin, kertoi tukevansa niitä täysin, ja ainoa asia, josta hän halusi puhua oli taloudellisen reilun pelin säännöt (Financial Fair Play). Hän oli siinä vaiheessa selvästikin allekirjoittanut jotain muuta, sanoi Čeferin Superliigaan viitaten.

Sky Sportsin uusien tietojen mukaan Woodward päätti kuitenkin jättää Manchester Unitedin, koska hänestä tuntui, ettei hän voinut tukea Superliiga-suunnitelmia. Woodward siirtyi Unitedin palvelukseen vuonna 2005 Glazerien perheen ostaessa seuran osake-enemmistön, ja hän nousi varapuheenjohtajaksi vuonna 2012.

Aiemmin Sky Sports kertoi, että Glazerit ja Woodward sopivat hänen lähdöstään sopuisissa merkeissä.