Roy Hodgson, 73, on nauttinut yhdestä Englannin jalkapallohistorian pitkäkestoisimmista valmennusurista.

Crystal Palacen nykyinen manageri on luotsannut 46-vuotisen taipaleensa aikana peräti 16 eri seuraa kahdeksassa eri maassa ja valmentanut niin Englannin, Sveitsin, Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien kuin Suomenkin A-maajoukkuetta.

Hodgson on kuitenkin paljastanut tiistain London Football Awardsin alla, kuinka hän oli lähellä lopettaa valmentamisen jo 14 vuotta sitten, kun hänen aikansa Huuhkajien päävalmentajana tuli päätökseen talvella 2007.

Houkutteleva tarjous Valioliigassa kompuroivalta Fulhamilta ja rikottu lupaus Internazionalen seurajohdolle ja saivat hänet kuitenkin pohtimaan päätöstä uudelleen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Hodgsonin pestaamista Fulhamin peräsimeen pidettiin hyvin yllättävänä, sillä hänen oltiin juuri uutisoitu ryhtyvän Internazionalen neuvonantajaksi Huuhkajat-pestin päätyttyä. Kuva: Getty Images

– Olisin hyvin voinut jäädä eläkkeelle Suomen maajoukkuepestin jälkeen. Mietin aivan toisenlaisen polun kulkemista, kertoi Hodgson.

– Suurin tekijä, jonka pohjalta asiaa mietin – ja johon olin jo tavallaan suostunut – oli lupaukseni korvata Giacinto Facchetti Inter Milanissa ja työskennellä seurassa Massimo Morattin rinnalla. Mutta en managerina, vaan seurajohtajan kaltaisessa roolissa.

– Se [päätös työskennellä Interissä] ei kuitenkaan tuntunut enää niin varmalta, kun sain muutaman tarjouksen toisaalta. Ne saivat minut harkitsemaan asiaa uudelleen.

[readmore from=Roy-Hodgson]

– Lopulta Fulhamin tarjous kallisti minut takaisin valmentamisen pariin, missä minun olisi pitänyt aina pysyäkin.

– Olen hyvin kiitollinen Morattille, että hän vapautti minut lupauksestani. Olen myös erittäin iloinen, etten seurannut toista polkua, koska valmentaminen on antanut minulle niin paljon fantastisia kokemuksia vuosien varrella.

Hodgson ylsi yhteen manageriuransa hienoimmasta saavutuksesta Fulhamin peräsimessä, kun hän johdatti lontoolaisseuran sensaatiomaisesti Eurooppa-liigan finaaliin vuonna 2010.

Tämän jälkeen Hodgson on valmentanut Valioliigassa Liverpoolia, West Bromia ja Crystal Palacea, jossa hänen sopimuksensa on voimassa enää kesään 2021 saakka.

Lähde: Evening Standard