Euroopan Superliigan romahdettua, on kriittinen keskustelu kääntynyt entistä vahvemmin Mestarien liigan kuohuttaneiden uudistusten puoleen.

UEFA ilmoitti hiljattain kasvattavansa Euroopan eliittiturnauksen joukkueiden määrää 32:sta 36 joukkueeseen kaudesta 2024 alkaen. Tämän lisäksi suunnitelmana olisi esimerkiksi pelata kuuden lohko-ottelun sijaan jopa kymmenen sarjapeliä ennen pudotuspelivaiheeseen etenemistä.

Liverpoolin ja Chelsean saksalaisluotsit Jürgen Klopp ja Thomas Tuchel ovat jo asettuneet jyrkästi Mestarien liigan uutta formaattia vastaan. Samoin on tehnyt esimerkiksi Manchester Cityn tähtipelaaja Ilkay Gündogan.

UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin on kuitenkin huomauttanut valmentajia ja pelaajia siitä, mitä pienempi pelimäärä tekisi heidän suurille palkoilleen ja talousvaikeuksissa oleville seuroille.

Ceferin, 53, kannustaakin täten Kloppia ja kumppaneita joko pienentämään ansioitaan tai kehittämään paremman toimintatavan myös taloudellisesti heikommassa asemassa olevien seurojen tulevaisuuden turvaamiseksi.

– Kuulin joidenkin valmentajien ja pelaajien sanovan, että [muutoksesta tulisi] liian monta ottelua pelattavaksi, Ceferin kertoi Daily Mailille.

– Totta kai otteluita voi aina olla vähemmän, mutta silloin pelaajien ja valmentajien palkkoja on myös muokattava. On mahdotonta tuottaa vähemmän ja tienata enemmän samaan aikaan.

– Luin joidenkin ihmisten sanovan, etteivät he halua enempää otteluita. Se kävisi minulle oikein hyvin, oikeasti. Jos Mestarien liiga säilyy sellaisenaan, on se yhä paras seurakilpailu päällä maan.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Teemme muutoksemme kuitenkin siksi, koska seurat tarvitsevat apua etsiessään vastausta taloudellisiin kriiseihinsä. Me voimme jatkaa nykyisen formaatinkin parissa, mutta seurat ajautuvat silloin konkurssiin. Ja ketä se satuttaa eniten? Niiden seurojen faneja.

– Joten, vaikka ymmärrän mitä ihmiset yrittävät sanoa, esitän heille mieluusti tämän kysymyksen: ”Mikä on teidän ratkaisunne?” Me uskomme, että nämä uudistukset pitävät sisällään etuja jokaiselle osapuolelle.

– Mutta me olemme olleet hyvin selkeitä siitä, ettei mikään ole kiveen hakattua. Joten jos näillä ihmisillä on mielessään parempia ideoita, jotka turvaavat jalkapallon tulevaisuuden yhtä hyvin kuin meidän uudistuksemme, olen valmis kuuntelemaan.