West Hamin topparin Fabián Balbuenan saama punainen kortti on peruttu jälkikäteen seuran valituksen myötä.

Balbuena katseli punaista viime lauantaina sarjaottelussa Chelseaa vastaan, kun peliä oli jäljellä yhdeksän minuuttia. Paraguaylaispuolustaja purki pallon pois omalta kenttäpuoliskoltaan, ja hänen jalkansa osui liikkeen jatkuessa napit edellä Chelsean Ben Chilwellin pohkeeseen.

Erotuomari Chris Kavanagh katsoi VAR-tuomari Peter Bankesin pyynnöstä tilanteen kentän laidalla ruudultaan ja totesi lopulta, että Balbuena syyllistyi raakaan peliin. Ottelu oli tuossa vaiheessa loppulukemissaan 1-0 Chelsean hyväksi.

Ottelun jälkeen West Hamin manageri David Moyes kritisoi tuomiota sanomalla, että se oli ”täyttä roskaa”. Skottimanagerin mielestä tuomio sai Kavanagh’n vaikuttamaan siltä, että tämä ei ole ikinä pelannut jalkapalloa.

Pelikiellon peruuntumisen myötä Balbuena on West Hamin käytettävissä joukkueen seuraavassa ottelussa, ensi maanantain sarjapelissä Burnleyä vastaan.

West Ham United

@WestHam
We can confirm that Fabian Balbuena’s red card in Saturday’s Premier League fixture against Chelsea has been overturned on appeal. The defender will now be eligible for our trip to Burnley.