Mikel Arteta oli remontoinut kokoonpanoaan odotetusti melko lailla. Arsenalilla on torstaina edessään ratkaiseva Eurooppa-liigan välierä, ja manageri tuntui viimein myöntäneen myös valioliigakauden lopun yhdentekevyyden Gunnersin kannalta.

Newcastlelle ottelulla oli vielä merkitystä, ainakin teoriassa. Joukkue lähti peliin viimeiseltä sarjassa säilyjän paikalta, kuitenkin yhdeksän pisteen etumatkalta Fulhamiin. Syystä tai toisesta isännät eivät haasteesta syttyneet, lopputulos 0-2.

afcstuff

@afcstuff
Arsenal XI vs. Newcastle: Ryan; Bellerín, David Luiz, Gabriel, Xhaka; Elneny, Ceballos; Willian, Ødegaard, Martinelli; Aubameyang.

Arsenal subs: Leno, Mari, Chambers, Cedric, Partey, Smith Rowe, Saka, Pepe, Nketiah. #afc

Steve Brucella ei ollut tänään käytettävissään viime aikojen supervaihtomies Joe Willockia, joka on lainalla Arsenalista.

Newcastle Fans TV

@NewcastleFansTV
Your #NUFC side to face Arsenal this afternoon #NEWARS

Ottelun alusta ei pystynyt päättelemään, kumpi joukkueista oli se, jolle pelillä on merkitystä. Arsenal hyökkäsi ensimmäisen viisiminuuttisen, ja päätti sen Mohamed Elnenyn maaliin. Egyptiläisen ensimmäinen valioliigaosuma syntyi reboundista kaukaa, ja painui vasempaan alakulmaan Martin Dubravkan käsien kautta. Vaikka pallo pomppi Elnenylle melkoisen flipperin jälkeen, saatiin pöytäkirjaan merkittyä syöttäjäksi Pierre-Emerick Aubameyang.

Newcastle uhkasi Arsenal-maalia ensi kertaa 18 minuutin kohdalla, eikä suuri yllätys ole, että asialla oli Allan Saint-Maximin. Mat Ryan sai venyä äärimmilleen, tipatakseen pallon sormillaan yli riman.

Enempää maaleja avauspuolikkaalla ei nähty.

50. minuutilla ensimmäistä otteluaan viimeisimmän loukkaantumisensa jälkeen pelannut David Luiz kaatui kentän pintaan, kaikki viittasi selkeästi takareisiongelmaan. Calum Chambers sisään, ja Artetalle edelleen lisää mietittävää torstain kokoonpanon suhteen.

Heti vaihdon jälkeen Granit Xhaka teki rikkeen, josta Mike Dean olisi hyvin voinut heilauttaa svetisiläiselle tämän päivän toista keltaista korttia. Erotuomari ei selkeästi nähnyt tilannetta kunnolla, mutta sai siitä raportin korvanappiinsa. Arteta ei selvästikään muistanut, miten kävi Dani Ceballosin tapauksessa viime torstaina – Xhaka jatkoi kentällä.

65 minuutin kohdalla Arsenal rakenteli hienosti. Aubameyang pyrki ensin läpi keskeltä, mutta jäi useamman pelaajan sumppuun. Martin Ödergaard poimi irtopallon, ja siirsi sen vasempaan laitaan läpi ottelun pirteästi esiintyneelle Gabriel Martinellille. Tämän keskitys luukulle löysi Aubameyangin täydellisesti, ja tämän jalka nousi korkealle; 0-2.

Newcastlen Fabian Schär nappasi varsinaisen peliajan päättyessä todella idoottimaisen suoran punaisen. Sveitsiläinen hyppäsi takaviistosta Martinellin nilkkaan, ja lähti suihkuun. Nuori braslialainen ei näyttänyt loukkaantuneen lopulta vakavammin.