Liverpoolin manageri Jürgen Klopp varoittaa Hollannin maajoukkuetta valitsemasta toppari Virgil van Dijkia kesän EM-kisoihin.

Polvivamma on pitänyt van Dijkin, 29, sivussa tositoimista lokakuusta lähtien. Hän on hiljattain palannut treenikentälle, mutta van Dijkin pelituntuma on luonnollisesti nollissa.

Van Dijk toimii Hollannin kapteenina, mutta Klopp toivoo, ettei maajoukkue kutsu puolikuntoista kipparia kisoihin. EM-turnaus alkaa 11. kesäkuuta, eli reilun kuukauden päästä.

– En halua pidätellä Virgiliä, mutta sitä (paluuta kentille) ei voi pakottaakaan. Te kaikki olette olleet tarpeeksi kauan tällä alalla tietääksenne, että jos haluaa pelata, niin pitää treenata – ja treenata kunnon jalkapalloharjoituksissa, kommentoi Klopp Daily Mailin mukaan.

– Se vaatii viikkoja. Viikko ei riitä. Kukaan ei voi olla 10-11 kuukautta sivussa, treenata sen jälkeen viikon ja mennä sitten pelaamaan. Se ei ole mahdollista, sen ei pitäisi olla mahdollista.

– Kukaan ei pidättele Virgiliä. Voin luvata kaikille hollantilaisille, että me emme voi pakottaa häntä, emmekä aio tehdä niin.

Kloppin mukaan van Dijkin liian aikainen peluuttaminen voisi asettaa koko hänen huippu-uransa vaaraan.

– Nyt puhutaan pelaajan urasta, joten kenenkään ei tulisi pakottaa häntä, eikä kukaan aiokaan. Ei Hollanin maajoukkue, emme me, eikä Virgilkään. Kyse on vain siitä, että hän pääsee niin hyvään kuntoon kuin mahdollista.

– Kukaan ei tiedä täsmälleen, milloin hän on valmis palaamaan, mutta voitte kuvitella, että EM-kisojen suhteen menee todella tiukalle, koska hän ei ole vielä harjoitellut joukkueen kanssa, eikä harjoittelekaan vielä muutaman viikon ajan.

Hollannin maajoukkueen päävalmentaja Ronald de Boer sanoi toissa viikolla, että van Dijk tekee itse päätöksen siitä, pelaako hän kisoissa vai ei. De Boer piti kuitenkin tähtitopparin osallistumista epätodennäköisenä.