West Bromwichin manageri Sam Allardyce paljasti, että hänen opinto-ohjaajansa sanoi häntä ”tyhmäksi”, kun Allardyce kertoi haluavansa jalkapalloilijaksi.

Nyt 66-vuotiaana Allardyce voi todeta, että hänen opinto-ohjaajansa oli väärässä. Hän tahkosi pelaajaurallaan lähes 600 ottelua ja valmentajana hän on ylittänyt jo tuhannen pelin rajan. West Brom on kahdeksas seura, jota hän valmentaa pääsarjassa.

– Minua ei ikinä kiinnostanut mikään muu kuin jalkapallo. Koulu ei ikinä kiinnostanut minua, sanoi Allardyce BBC:n mukaan.

– Opettajat olivat piikki perseessäni. Ei sillä, että haluaisin lasten jättävän opintonsa huomiotta. Mutta minusta ei voinut tulla mitään muuta kuin jalkapalloilija, eikä kukaan olisi ikinä pystynyt viemään sitä unelmaa.

– Ei edes opinto-ohjaaja, joka laittoi minut istumaan ja sanoi, että olen tyhmä. Jos se opinto-ohjaaja on vielä elossa, niin siitäs sait.

Allardyce palkattiin pelastamaan West Bromin paikka pääsarjassa. Joukkue oli Valioliigassa 19:nä, kun Allardyce otti pestin joulukuussa vastaan. Vajaat puoli vuotta myöhemmin sarjasijoitus on yhä sama, ja Baggiesin säilyminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

– Jäänkö tänne? Emme voi käydä tästä keskustelua ennen kuin kohtaloni on selvillä, sanoi Allardyce.

– Tiedän, että voin tehdä töitä missä vain, kenelle tahansa ja olla menestyksekäs. Kyse on vain siitä, saako siihen mahdollisuuden.

West Bromwich kohtaa maanantaina Wolverhamptonin Valioliigan Black Country -derbyssä.