Sekä Arsenalia että Villarrealia urallaan edustanut keskikenttäpelaaja Santi Cazorla katsoo Eurooppa-liigan välieriä tänä keväänä varmasti tavallista tarkemmin – toisen loppuottelupaikan ratkaisevat keskenään torstaina juuri Gunners ja Keltainen Sukellusvene.

Tätä nykyä 36-vuotias Pikku Taikuri on toki Villarrealin kasvatti, ja pelasi seurassa vielä ennen siirtymistään nykyisen työnantajansa, Al-Saddin palvelukseen. Aika Arsenalissa, 2012-2018, tuottaa kuitenkin myös lämpimiä läikähdyksiä Cazorlan rinnassa – samoin kuin pohjoislontoolaisten kannattajien taholla. Kammottava loukkaantuminen päätti pelaajan ajan Valioliigassa.

– Kumpi tahansa finaaliin menee, minulla on vain yksi toivomus. Toivon sen joukkueen voittavan mestaruuden, Cazorla sanoo UEFA:n sivustolla.

– Tunteeni molempia seuroja kohtaan ovat valtavat, en pysty valitsemaan kumpaakaan suosikikseni. Olisin halunnut nähdä tämän parin finaalissa, niin olisin tiennyt että ainakin jompi kumpi nostaa pokaalin. Olen varma, että tulen olemaan surullinen hävinneen joukkueen puolesta.

Arsenal-kannattajat saavat Cazorlalta erityisterveisiä.

– Nautin eniten pelaamisesta Valioliigassa, ja todella ikävöin sitä erityistä tunnelmaa. En tiedä, miksi saan kannattajilta niin paljon rakkautta, tehtyäni vain sen minkä olen tehnyt jokaisessa seurassani. Yritän tehdä asiat oikein, ja tuoda joukkueelle jotain lisää. Se rakkaus jota edelleen saan heiltä, on mittaamattoman arvokasta.