Mestarien liigan finalistit Chelsea ja Manchester City olisivat kiinnostuneita hankkimaan Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin tänä kesänä, uutisoi ESPN.

Sky Sportsin saamien tietojen mukaan Lewandowskin agentti Pini Zahavi on keskustellut useiden huippuseurojen kanssa potentiaalisesta kesäsiirrosta jo viime kuusta lähtien.

Lewandowskin sopimus Bayernin kanssa ulottuu vuoteen 2023, mutta 32-vuotias puolalaiskärki ei ole vielä tehnyt päätöstä tulevaisuudestaan.

ESPN:n mukaan Chelsean tai Manchester Cityn olisi kuitenkin lyötävä pöytään vähintään 60 miljoonan euron tarjous avatakseen siirtoneuvottelut Bayern Münchenin kanssa.

Lewandowski on tehnyt tällä kaudella huimat 36 maalia 26 sarjaotteluun ja lähestyy Bayern-legenda Gerd Müllerin ennätyksellistä 40 osuman rajapyykkiä.

[readmore from=Siirtouutiset]

Puolan maajoukkuemies on osunut yhteensä 272 kertaa Bundesliigassa, edustettuaan siellä Borussia Dortmundia ja Bayernia, mutta kiinnostus Valioliigasta saattaisi houkutella hänet ottamaan viimeisen haasteen vastaan uudesta liigasta.

Chelsea ja Man City etsivät kumpikin uutta kärkimiestä kesän siirtoikkunasta. Thomas Tuchel on halukas tuomaan tulitukea vaikeasta debyyttikaudesta kärsivälle Timo Wernerille, kun Lewandowskia aikoinaan Bayernissa valmentanut Pep Guardiola etsii puolestaan korvaajaa Sergio Agüerolle.

Myös Paris Saint-Germainin kerrotaan olevan Lewandowskin kintereillä, mutta mikä tahansa tarjous riippuu täysin Kylian Mbappén tulevaisuudesta Ranskan pääkaupungissa.