Britannian pääministeri Boris Johnson on vedonnut UEFA:an ja vaatinut Mestarien liigan finaalin siirtämistä Turkista Englantiin.

Mestarien liigan finaali Chelsean ja Man Cityn välillä on määrä pelata Istanbulissa 29. toukokuuta, mutta Britannia ilmoitti olevansa käytettävissä finaali-isännäksi.

Syy tähän on varsin selkeä. Britannian hallitus on asettanut Turkin korona-ajan matkustamista koskevalle punaiselle listalle, joten jos finaali pelataan Turkissa, joutuvat sinne matkustavat kannattajat kymmenen päivän ”kalliiseen” hotellikaranteeniin palattuaan takaisin.

– Mestarien liiga on Euroopan seurajalkapalloilun huippu. Ja kun kaksi englantilaista joukkuetta on finaalissa, olisi suuri sääli, jos fanit eivät pääsisi paikalle, Johnsoi kertoi The Sunille.

– Olisi loistavaa jos voisimme isännöidä sen täällä. Haluan auttaa molempien seurojen kannattajia näkemään joukkueensa tositoimissa.

– Jos peli pelataan tässä maassa, katsomoon voi päästä jopa 15 000 fania.

Mestarien liigan uudeksi pelipaikaksi on ehdotettu Villa Parkia, Tottenham Hotspur Stadiumia, Emirates Stadium sekä St James’ Park.

LUE MYÖS: Mestarien liigan finaalille ehdotettu uutta pelipaikkaa Englannista