Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo joukkueensa ”tarvitsevan muutosta” kuluvan kauden jälkeen ja uskoo Kroenken omistajaperheen tukevan häntä kesän siirtomarkkinoilla.

Tykkimiehet putosivat torstaina Eurooppa-liigasta, kun seuran entisen managerin Unai Emeryn luotsaama Villarreal voitti Artetan miehistön välierissä yhteismaalien 2–1. Valioliigassa joukkue on puolestaan 10. sijalla ennen sunnuntain vieraspeliä West Bromia vastaan.

Viime kesänä Arteta vahvisti miehistöään keskikenttäpelaaja Thomas Parteylla, puolustaja Gabrielilla ja laitahyökkääjä Willianilla. Espanjalaisluotsin mielestä Arsenal vaatii kuitenkin vielä lisää uusia hankintoja ennen ensi kauden alkua Mesut Özilin, Shkodran Mustafin ja Sead Kolasinacin poistutta vuodenvaihteessa Emiratesilta.

– Joukkue tarvitsee muutosta. Näimme joulukuussa jo paljon sellaisia muutoksia, joita ei ole todistettu tässä seurassa vuosiin. Mutta se kertoo asemastamme tällä hetkellä. Asioiden on muututtava ja omistajat tulevat antamaan tukensa, saneli Arteta Sky Sportsille.

[readmore from=Arsenal]

– Aika on käymässä vähiin. Siitä on nyt vuosia, kun näin on viimeksi tapahtunut. Jos eromme muihin seuroihin kasvaa liian suureksi, on meidän lähes mahdotonta tehdä sitä [kaivattua muutosta].

– Meillä on vielä aikaa. Olemme pystyttäneet jo todella vahvoja tukipilareita ja perusteita viimeisten kuukausien aikana tehdäksemme sen, mitä meidän on tehtävä. Me täällä tiedämme mitä edellisen 18 kuukauden aikana on tapahtunut. Se mitä olemme saaneet aikaiseksi on ilmiömäistä.