Englannin alasarjoista vastaava EFL on valmis järjestämään kaikki kolme nousukarsintojensa finaalia uudelleen, jotta UEFA voi halutessaan siirtää Mestarien liigan loppuottelun Wembley Stadiumille.

Manchester Cityn ja Chelsean välinen eurofinaali pelattaisiin alkuperäisen suunnitelman mukaan lauantaina 29. toukokuuta Istanbulissa. Britannian hallitus on kuitenkin asettanut Turkin ”punaiselle listalle” maan vaikean koronatilanteen vuoksi, mikä on kiihdyttänyt puheita Mestarien liigan loppuottelun siirtämisestä Englantiin.

[readmore from=Mestarien-liiga]

Wembley Stadium olisi luonnollisesti sopivin vaihtoehto Mestarien liigan uudeksi tapahtumapaikaksi Englannin suurimpana stadionina, mutta samalla viheriöllä pelataan silloin Valioliigan nousukarsintojen finaali. Seuraavan kahden päivän aikana Wembleylla ratkaistaisiin myös ensi kauden Mestaruussarjaan ja Ykkösliigaan nousevat joukkueet.

Sky Sportsin mukaan EFL on kuitenkin valmis harkitsemaan kaikkia vaihtoehtoja – niin karsintafinaalien siirtämistä toiselle stadionille kuin otteluaikataulujenkin muuttamista – jos UEFA ottaisi liittoon yhteyttä Mestarien liigan loppuottelun siirtämisen tiimoilta. Myös Aston Villa on kertonut valmiudestaan isännöidä eurofinaalia Villa Parkilla tarpeen tullen.

– Minun poikani on Chelsea-fani ja hän varmasti haluaisi nähdä ottelun pelattavan Britanniassa. Tällä hetkellä käydään kuitenkin vasta herkkiä neuvotteluja [finaalin siirtämisestä Englantiin], valotti konservatiivisen puolueen kansanedustaja Michael Gove Sky Newsille sunnuntaina.