Urheilufanit saavat palata stadioneille ympäri Englantia ensi viikosta alkaen, vahvistaa Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson, jonka mukaan hallituksen exit-sunnitelma etenee täysin aikataulussa.

Suurille ulkoilmastadioneille saadaan ottaa jopa 10 000 fania tai neljäsosa niiden kapasiteetista – kumpi tahansa lukemista on pienempi. Pienempien tapahtumapaikkojen yleisökatto asetetaan joko 1 000 katsojaan tai 50 prosenttiin kapasiteetista.

Seuraavan rajoitusten huojennuksen on määrä toteutua 21. kesäkuuta, mutta maanantain vahvistuksen myötä useat urheilufanit Englannissa pääsevät todistamaan otteluita eri lajien parissa jo kauan ennen sitä.

Rajoitusten höllentämistä ennakoiden, Valioliiga lykkäsi jo kauden viimeistä edellistä kierrosta taaksepäin pitääksen huolen siitä, että kaikki 20 seuraa saavat tilaisuuden pelata edes yhden kotiottelun yleisön edessä ennen sesongin päätöstä.

[readmore from=UEFA]

Kauden toiseksi viimeisen kierroksen ottelut pelataan keskellä viikkoa 18.-19. toukokuuta ja viimeisen kierroksen ottelut sunnuntaina 23. toukokuuta. FA Cupin finaaliin, joka pelataan tulevana lauantaina Wembley Stadiumilla, otetaan tiettävästi jopa 21 000 katsojaa.

Englannin jalkapalloliitto FA on puolestaan jo vahvistanut, että ainakin 22 500 kannattajaa saavat osallistua jokaiseen Wembleylla pelattavaan otteluun kesän EM-kisojen aikana. Turnauksen välieriin ja loppuotteluun toivotaan peräti 45 000 katsojaa.

Lähteet: Sky Sports, Evening Standard