Helatorstain ensimmäinen valioliigaottelu päättyi Birminghamissa 0–0-tasapeliin, kun Aston Villa ja Everton jäivät kumpikin maaleitta Villa Parkilla.

Aston Villa

@AVFCOfficial
A point apiece at Villa Park. #AVLEVE

Aston Villa vastasi avausjakson parhaasta maalipaikasta, kun Tyrone Mings pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Englantilaispuolustajan syöksypusku meni kuitenkin hieman ohi kohteen.

Toisella puoliajalla Everton aiheutti sen sijaan suuria ongelmia Villan puolustukselle, mutta Emi Martínez venyi peräti viiteen komeaan torjuntaan pitääkseen vieraat nollilla. Dominic Calvert-Lewin puski kolme minuuttia ennen päätösvihellystä vaarallisesti kohti maalia, mutta argentiinalaisvahti veti jälleen pidemmän korren.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ty Bracey

@TyBracey
Emi Martinez in his first season at Aston Villa matches Brad Friedels clean sheet record of 15 clean sheets in a single season.

Signing of the season ✍🏻 👑

#AVFC

Nollapeli oli Martínezin 15. tällä kaudella, mutta ensimmäinen kuuteen otteluun. Ainoastaan Manchester Cityn Ederson (18) ja Chelsean Edouard Mendy (16) ovat pitäneet maalinsa puhtaana tällä kaudella useammin kuin Aston Villa.

Ottelun lopulla Mingsillä kävi myös tuuri, ettei hän lentänyt suoralla punaisella ulos. Aston Villan keskuspuolustaja tuli napit edellä Calvert-Lewinia sääreen, mutta selvisi tilanteesta kokonaan ilman rangaistusta VAR-tarkastuksen jälkeen.

– Tyrone Mings tuntuu aina pääsevän kuin koira veräjästä, totesi Mark.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Mark

@markoos01
Tyrone Mings always seems to get away with murder.

Dan

@DW1878
Not even a yellow in the eyes of Martin Atkinson. Shocking referee

Evertonin kannattajia suututti myös se, miten Mings sai jäädä kentälle loukkaannuttuaan lisäajalla ennen vierasjoukkueen viimeistä maalintekopaikkaa.

Martínezin kanssa yhteen törmännyt puolustaja istui pidemmän tovin kentällä loukattuaan polveaan, mutta ei joutunut poistumaan kentältä lääkintäjoukkojen kanssa, kuten yleensä on tapana. Tämän ansiosta Mings sai purettua Evertonin pitkän sivurajaheiton tiehensä ja ottelu päättyi tasapeliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Screwed by VAR and the ref again. Clear red for Mings on VAR review and then prevents DCL from having a tap in. Then somehow stays on the pitch after receiving treatment. Time to retire Atkinson. #bbcfootball #EFC

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Natalie Bargery

@nataliebargery
Definite argument that Mings shouldn’t have been on the pitch to make that goal saving clearance. Still not sure how he was then allowed to stay on the pitch after receiving treatment.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Aston Villan kannattajat saivat iloita myös sitä, että joukkueen kapteeni Jack Grealish palasi ensimmäistä kertaa kentälle sitten 13. helmikuuta. Vartti ennen ottelun loppua sisään vaihdettu Grealish missasi jopa 12 ottelua säärivammansa takia.

Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Squawka Live

@Squawka_Live
Jack Grealish is on to make his first Premier League appearance since the 13th February against Brighton.

Welcome back Jack.