Teemu Pukin edustama Norwich City palaa Mestaruussarjan voittajana jälleen ensi kaudeksi Valioliigaan. Edellinen visiitti oli vain kauden mittainen, ja siitä pyritään toki nyt parantamaan. Kesän siirtoikkuna tulee olemaan massiivisessa roolissa, sanoo Canariesin urheilutoimenjohtaja Stuart Webber.

– Paineet kohdistuvat tällä kertaa siihen, pystymmekö kokoamaan Valioliigassa menestyvän joukkueen. Ollakseni rehellinen, meiltä vaaditaan virheetöntä työtä siinä onnistumiseksi.

Pelintekijä Emiliano Buendia, puolustaja Max Aarons ja keskikentän Todd Cantwell ovat nimiä, joita suhteellisen varmasti kosiskellaan myös toisaalle. Joukkueen kokoamisessa on monia huomioitavia seikkoja, eri suuntiin.

– Voisimme tehdä tämän siirtoikkunan aikana päätöksiä, jotka auttaisivat meitä pysymään Valioliigassa, mutta jotka romuttaisivat seuran seuraavana vuonna. Olemme nähneet riittävästi esimerkkejä seuroista, joiden joukkueet ovat yhdellä kaudella loistavia, ja käyttävät omaisuuksia pelaajiin, mutta eivät sitten enää pysykään korkeimmalla sarjatasolla.

Webber korostaa jälleen Norwichin niin kutsuttua omavaraisuutta.

– Me emme voi toimia niin, johtuen omistupohjastamme. Meillä ei ole hyväntekijää, joten joudumme itse korjaamaan tekemämme virheet. Olemme joka tapauksessa nyt paljon paremmissa asemissa uuteen yritykseen, kuin viimeksi noustessamme.

Lähde: Sky Sports