Valioliigan sarjajumbo Sheffield Unitedin hyökkääjä Oli McBurnie joutuu jäämään pois 11. kesäkuuta alkavista EM-kisoista murtuneen jalkapöydän takia. Skotlantilaisen McBurnien jalka murtui 11. huhtikuuta pelatussa ottelussa Arsenalia vastaan, eikä hän ole sen jälkeen pelannut.

– Olen musertunut, että murtunut jalkapöytä pani minut sivuun loppukauden ajaksi ja valitettavasti estää myös EM-kisoissa pelaamisen. Sydämeni särkyy, koska en voi mennä poikien kanssa turnaukseen. Kiitos viesteistänne ja tuestanne, 24-vuotias McBurnie kirjoitti Twitterissä.

Oli McBurnie

@oli_mcburnie
I’m devastated that I suffered a fractured metatarsal which ruled me out for the rest of the season and has unfortunately ruled me out for the euros. Not to be able to go to that tournament with the boys is heartbreaking for me. Thank you for all your messages and support❤️💙

Skotlannin valmentaja Steve Clarke julkistaa kisajoukkueensa keskiviikkona. McBurnien lisäksi joukkueesta ovat jo jääneet loukkaantumisten vuoksi pois keskikenttäpelaajat Ryan Jack ja Kenny McLean.

McBurnie on tehnyt Sheffield Unitedille 23 valioliigaottelussa yhden maalin ja syöttänyt yhden. Viime kaudella Valioliigassa syntyi kuusi maalia. Hän on pelannut 17 maaottelua ilman maaleja, mutta teki ratkaisevan maalin rangaistuspotkukilpailussa EM-jatkokarsintojen finaalissa Serbiaa vastaan, ja sinetöi siten Skotlannin EM-kisapaikan.

Skotlanti pelaa EM-kisoissa samassa alkulohkossa Englannin, Kroatian ja Tsekin kanssa. Alkulohkon pelit pelataan Lontoossa ja Glasgow’ssa.