Valioliigasta putoava West Bromwich Albion on vahvistanut Sam Allardycen jättävän päävalmentajan tehtävät kuluvan kauden jälkeen.

66-vuotias Allardyce nimettiin West Bromin päävalmentajaksi kesken kauden. Big Samilla oli yksi tehtävä: pitää seura Valioliigassa. Hän ei kuitenkaan onnistunut lähtökohtiin nähden vaikeassa tehtävässään ja WBA hakee ensi kaudella vauhtia Mestaruussarjasta.

West Brom olisi putoamisesta huolimatta halunnut Allardycen jatkavan seuran päävalmentajana, mutta kokenut englantilaisluotsi joutui kohteliaasti kieltäytymään mahdollisuudesta.

– West Bromwich Albion teki minulle anteliaan tarjouksen jatkaa The Hawthornsissa, mikä osoittaa sitoutumista tältä kunnianhimoiselta seuralta. Vakavan harkinnan jälkeen olen kuitenkin päättänyt olla hyväksymättä tätä tarjousta, Allardyce kertoi lausunnossaan.

– Jos jatkaisin seurasssa ja saavuttaisimme sarjanousun ensi kaudella, odotus olisi, että jatkaisin sen jälkeen ainakin vielä yhden kauden. Valitettavasti en tunne pystyväni sitoutumaan siihen urani tässä vaiheessa.

– Mielestäni seura tarvitsee nyt vakautta ja jatkuvuutta. Sen pystyy parhaiten tarjoamaan nuori ja kunnianhimoinen valmentaja, joka voi viedä meidät takaisin sinne, missä meidän pitäisi olla.

Allardyce luotsaa West Bromia viimeisen kerran sunnuntaina vierasottelussa Leedsiä vastaan. Tähän mennessä joulukuussa WBA:n päävalmentajaksi saapunut Allardyce on luotsannut seuraa 25 ottelussa, joista se on kerännyt pisteitä 0.76 keskiarvolla.

West Bromwich Albion

@WBA
A statement from Sam Allardyce.