Manchester Cityn liigamestariksi johdattanut Pep Guardiola on valittu valmentajayhdistys LMA:n Vuoden manageriksi Englannissa, kertoo Sky Sports.

Cityllä on mahdollisuus kruunata komea kautensa tulevana lauantaina, kun se kohtaa Chelsean Mestarien liigan loppuottelussa Portossa.

Äänestyksessä mukavan äänipotin saivat myös Leedsin Marcelo Bielsa, Norwichin Daniel Farke, Chelsean naisten joukkueen Emma Hayes, West Hamin David Moyes ja Leicesterin Brendan Rodgers.

LMA:n palkinnon saajan valitsevat managerikollegat. Edellisen kerran Guardiola palkittiin kaudella 2017–18, jolloin City ylsi 100 pisteeseen Valioliigassa.

– Olen erittäin onnellinen siitä, että voitin tämän palkinnon toisen kerran. Tällaisen palkinnon voittaminen on kuitenkin mahdollista vain, jos managerin ympärillä on huippuammattilaisia, Guardiola kommentoi.

– Pelaajani ovat olleet fantastisia – heidän sitoutuneisuutensa ja ammattimaisuutensa ei missään vaiheessa horjunut, vaikka kausi on ollut haastavin, jonka olemme koskaan kohdanneet.

Guardiola ylistää myös Cityn taustaryhmää, jonka kanssa ”hän haluaa jakaa palkinnon”.