Jürgen Kloppin pitäisi myydä Mohamed Salah tänä kesänä eteenpäin, koska Liverpool ”pelaa paremmin” ilman tämän kauden parasta maalintekijäänsä, sanoo seuran entinen maalivahti David James.

Salah teki päättyneellä valioliigakaudella komeat 22 maalia, mikä jätti hänet ainoastaan Harry Kanen alapuolelle koko kauden maalipörssissä. Liverpoolin toiseksi paras maalintekijä oli puolet vähemmän täysosumia naulannut Sadio Mané.

Tästä huolimatta Kloppia on kehotettu kauppaamaan egyptiläinen muualle, sillä se saattaisi tuoda lisävauhtia muiden Liverpool-pelaajien suorittamiseen.

– Satojen miljoonien käyttäminen tämän kesän siirtoikkunassa kuulostaa hyvin epätodennäköiseltä. Luulen, että Liverpoolin on myytävä pelaajia eteenpäin, kertoi James Stadium Astrolle.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mohamed Salah on ollut aiemmin sekä Real Madridin että Barcelonan kiikarissa. Kuva: Getty Images

– Salah oli tietysti toinen Valioliigan maalipörssissä, mutta minun mielestäni Liverpool pelaa paremmin ilman häntä. Jos Liverpoolille aukeaa tilaisuus vaihtaa Salah rahaksi, tulisi sen ottaa tämä vastaan.

Diogo Jota istuisi luonnollisesti [Salahin tilalle] hyökkäyskolmikkoon ja Roberto Firmino saisi enemmän vapautta. Silloin koko hyökkäyskalusto saisi uudenlaista dynamiikkaa sen sijaan, että Liverpoolin tarvitsisi olla riippuvainen Salahin maaleista.

Jamesin mielestä Salahin kauppaamisen kanssa ei tulisi aikailla.

– Tekisin sen saman tien, vastasi Englannin entinen maajoukkuevahti kysyttäessä siitä, milloin Liverpoolin pitäisi laittaa 28-vuotias lihoiksi.

[readmore from=Liverpool]

– Tässä ei ole kyse siitä, etteikö Salah olisi hyvä pelaaja. Hänen maalisaldonsa puhuu puolestaan. Tilastot ovat samankaltaiset kuin esimerkiksi Sergio Agüerolla Man Cityssä, mutta Pep Guardiola voi yhtä hyvin katsoa joukkuettaan, eikä löytää Agüerolle tarvetta.

– Mielestäni Kloppin tapa kehittää joukkuettaan on tehnyt Salahista entistä suuremman keskipisteen Liverpoolin hyökkäyskolmikossa. Suuremman kuin aiempina kausina.

– Salah kuitenkin vaarantaa Liverpoolin juoksevan pelitavan, vaikka hän tekeekin maaleja. Seuran tulisi muuttaa hänet rahaksi ja luoda vahvempi joukkue.