Crystal Palacen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Eberechi Eze olisi ollut mukana Englannin alustavassa EM-kisaryhmässä, mutta hän loukkasi akillesjänteensä samana päivänä, kun sai kutsun joukkueeseen.

Eze, 22, pelasi vakuuttavan debyyttikauden Valioliigassa siirryttyään Palaceen viime kesänä Queens Park Rangersista. Hän esiintyi 34 sarjapelissä tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen kuusi.

Hieno kausi poiki Ezelle hänen ensimmäisen kutsunsa Englannin A-maajoukkueeseen, mutta hän oli juuri ennen sitä kärsinyt loukkaantumisen, joka pitää hänet sivussa tositoimista ainakin puolen vuoden ajan.

Ezen joukkuekaveri Andros Townsend kertoi talkSPORTille, että Palacen joukkueessa oli tuona päivänä jo entuudestaan tunnelma matalalla, sillä manageri Roy Hodgson kertoi juuri ennen Ezen kohtalokkaita harjoituksia, että tämä jää hänen viimeiseksi kaudekseen seurassa.

– Se oli luultavasti yksi urani surullisimmista päivistä. Manageri pyysi meidät koolle ja kertoi, että tämä on hänen viimeinen kautensa, joten me olimme kaikki allapäin jo, kun menimme harjoituksiin. Sitten, puoli tuntia myöhemmin, Eze kääntyi ja kaikki kuulivat ison poksahduksen.

– Hän kaatui maahan ja luuli, että joku oli potkaissut häntä. Me kaikki luulimme, että joku oli potkaissut häntä, koska se kuulosti siltä.

– Hän järkyttyi kääntyessään ympäri ja tajutessaan, että kukaan ei ollut hänen ympärillään, sillä siinä vaiheessa tietää, mistä on kyse.

– Se järkytys hänen naamallaan, kun hän reväytti akillesjänteensä, se vainoaa minua unissani, kun mietin tätä nuorta pelaajaa, joka on ollut luultavasti läheisin kaverini siitä lähtien, kun hän tuli seuraan. Me olemme todella auttaneet toisiamme. Se on todella surullista, että hän kärsi noin vakavan loukkaantumisen.

Harjoitusten jälkeen Eze sai pukuhuoneessa tietää, että hän olisi ollut Englannin alustavassa kisaryhmässä.

– Heti pukuhuoneessa hän laittoi kännykkänsä päälle ja näki Englannin jalkapalloliitolta viestin, jossa sanottiin, että hän on alustavassa joukkueessa, kertoi Townsend.

– Se yhdistyi hänen kurjuuteensa, ja moni meistä oli kyynelissä. Se oli surullinen päivä.

– Hän kävi leikkauksessa ja toivottavasti hän paranee. Tiedän, että hän tulee takaisin vahvana, sillä tiedän, millainen pelaaja ja ihminen hän on.

Eze on pelannut nuorten maajoukkueissa Englannin paidassa, mutta hänellä olisi mahdollisuus edustaa myös Nigeriaa.