Arsenalin ex-lupaus Jordan Lawrence-Gabriel on avautunut vaikeasta ajastaan Pohjois-Lontoossa.

Nykyisin Nottinghamia edustava, mutta kuluneen kauden Blackpoolissa viettänyt, Lawrence-Gabriel edusti Arsenalia 14-vuotiaaksi asti. Laitapuolustaja eli unelmaansa, sillä hän oli kannattanut seuraa pienestä pitäen.

Aika Arsenalissa ei kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista. Lawrence-Gabrielin mukaan valmentajien tuen puute ja ”myrkyllinen ilmapiiri” olivat merkittäviä tekijöitä sille, että hän sai lähtöpassit suosikkiseurastaan.

– Kaikki perheessäni ovat Arsenal-faneja. Unelmani oli aina ollut pelata Arsenalissa ja Emiratesilla, minkä tein lopulta alle 14-vuotiaiden joukkueessa, Lawrence-Gabriel kertoi Mirrorille.

– Kaikki eivät kuitenkaan saaneet tasavertaista tukea valmentajilta. Valmentajilla oli omia suosikkeja, joita he työnsivät eteenpäin riippumatta siitä, oliko heillä huono asenne vai ei.

– Ilmapiiri Arsenalissa ei ollut hyvä. Suurimman osan ajasta minusta tuntui siltä, etten halunnut olla siellä. Ilmapiiri oli myrkyllinen. Joskus en todellakaan halunnut mennä harjoituksiin, koska siellä kiusattiin. Kukaan ei tehnyt asialle mitään.

Lopulta Lawrence-Gabrielin aika Arsenalissa päättyi, kun silloinen akatemiajohtaja Liam Brady lähestyi häntä.

[readmore from=Arsenal]

– Hän sanoi minulle: ”Sinulla on potentiaalia ja rakastamme sinua, mutta en ole aivan varma siitä, että saisit sopimuksen myöhemmin”, Lawrence-Gabriel kertoi.

– Poistuin toimistosta, istuin autoon enkä katsonut taakseni. Se oli masentava, sydäntäsärkevä hetki.

– Minuun sattui ja tunsin järkytystä. Mutta heti kun olin lähtenyt sieltä minulle tuli halu näyttää, mihin pystyn.