Jesse Lingard on kiittänyt West Hamin kapteenia Mark Noblea siitä, miten legendaarinen Hammers-pelaaja otti hänet vastaan joukkueeseen.

Lingard, 28, pelasi päättyneen kauden jälkimmäisen puoliskon lainalla West Hamissa jäätyään Manchester Unitedissa vähälle peliajalle. Hänen tulevaisuutensa on vielä auki, mutta lontoolaisten manageri David Moyes on tehnyt selväksi, että hän haluaisi pitää Lingardin West Hamissa.

Lainapestillään Lingard pelasi 16 ottelua tehden niissä yhteensä yhdeksän maalia ja syöttäen viisi. Tällä hetkellä hän jännittää, kutsutaanko hänet loukkaantuneen Trent Alexander Arnoldin tilalle Englannin EM-kisajoukkueeseen.

Lingard kertoi Redknapp’s Big Night Out -ohjelmassa, että Noble oli iso syy siihen, miksi hän nopeutui niin nopeasti ja hyvin West Hamiin.

– Viikosta toiseen pelaaminen oli se pääjuttu. Halusin vain pelata jalkapalloa ja nauttia ajastani siellä.

– Sitä tietää sopeutuvansa joukkueeseen varsin nopeasti, kun siellä on Nobesin (Noble), muiden pelaajien ja työntekijöiden kaltaisia ihmisiä ottamassa vastaan. Minä asetuin sinne heti Villa-pelissä (ensimmäisessä ottelussa). Tein kaksi maalia, ja siitä se vähän kuin lähti.

– Tietysti se on todella erilaista [pelata West Hamissa verrattuna Manchester Unitediin). Muistan yhden ensimmäisistä päivistäni, kun menin Noblen kanssa autolla lentokentälle ja hän sanoi: ”Älä käytä kännykkääsi, nyt jutellaan”. Ne olivat sellaisia pikkujuttuja, Man Unitedissa ollaan aina kännykkä kädessä.

– Nobes vähän kuin toi sitä esille joukkueessa, ja se muutti hieman ajattelutapaani. Uskon, että minä kypsyin ja tulin vastuullisemmaksi siellä. Ja uskon, että Mark Noble auttoi minua siinä.