Englanti pelasi EM-kisojen kenraaliharjoituksekseen sunnuntaina ottelun Romaniaa vastaan. Kisojen ulkopuolelle jäänyt vastustaja ei myynyt nahkaansa turhan halvalla, eivätkä ottelua Middlesbrough’n Riverside Stadiumille isännöineet Gareth Southgaten suojatitkaan suuria esittäneet.

Avauspuolikkaalla Englanti sai pallon kahdesti ylärimaan, siinä jakson kohokohdat, kentälle katsomosta paidatta juosseen keskivartaloesiintyjän lisäksi.

Toisella jaksolla isännille tuomittiin kaksi rangaistuspotkua. Ensimmäisen niitä upotti alakulmaan kapteeninnauhaa kantanut Marcus Rashford – tämä jäi siis ottelun voittomaaliksi.

78. minuutilla pilkulle asteli jakson aluksi kentälle tullut Jordan Henderson – jolle kipparin tunnus siirtyi Rashfordin jättäessä kentän 75. minuutilla. Liverpool-keskikenttämies ampui kuitenkin Romanian suurimman sankarin, Florin Nitan torjuntaan.

Isäntien parhaita otteita esitti maalilla A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Sam Johnstone. West Brom -veskari ei turhan usein töihin joutunut, mutta ehti silti tehdä muutaman todella komean torjunnan.

Southgate oli tehnyt avauskokoonpanoon peräti yhdeksän muutosta sitten Itävallasta otetun 1-0 -voiton.