Didier Deschamps pääsi laukomaan José Mourinholle jauhot suuhun sen jälkeen, kun Tottenhamista kesken kauden erotettu portugalilaisluotsi oli asettanut Ranskalle maksimiodotukset tällä viikolla käynnistyviin EM-kisoihin.

MM-kisojen hallitseva mestari Ranska on vedonlyöntiyhtiöiden ennakkosuosikki kesän EM-kisojen voittajaksi. Vaikka joukkueen harteilla on jo paljon suorituspaineita, päätti Mourinho kasvattaa näitä odotuksia aiemmin tällä viikolla.

Tottenhamin entinen manageri väitti, että mikä tahansa muu kuin mestaruus määriteltäisiin epäonnistumiseksi Deschampsin miehistölle.

– Ranska voisi koota itselleen A-joukkueen, B-joukkueen ja C-joukkueen, koska tällä hetkellä heiltä löytyy niin uskomaton määrä huippupelaajia, Mourinho kertoi The Sunille.

– Kun joukkueestasi löytyy Kylian Mbappé, on hyvin hankala välttyä voittamiselta. Hän on yksi pelaajista, joka voittaa pelejä yksinään ja pelottaa vastustajia.

– En huomaa ryhmässä mitään heikkouksia. Heidän on voitettava koko turnaus. Jos he eivät voita, ovat EM-kisat heidän osaltaan epäonnistuneet.

Deschamps ei kuitenkaan ottanut Mourinhon kommentteja kevyesti vastaan, vaan piikitteli kaksinkertaiselle Mestarien liigan voittajalle nasevalla vastauksella.

[readmore from=EM-kisat]

– Ajattelin samaa hänen Tottenham-joukkueestaan, mutta asiat eivät lopulta menneet niin miten luulin, näpäytti Deschamps Téléfootin haastattelussa kysyttäessä Mourinhon asettamista ennakko-odotuksista.

– Kyllä, olemme ennakkosuosikkeja johtuen maailmanmestaristatuksestamme. Se ei kuitenkaan aiheuta lisää paineita, se on vain todellisuutta. Emme pakene keskustelua siitä, että Ranska lukeutuu näiden EM-kisojen voittajasuosikkeihin.

– Totta kai joukkueestani löytyy paljon tärkeää hyökkäyspotentiaalia, mutta kyse ei ole vain siitä. Voimme löytää tasapainon oikeiden säätöjen kautta. Toivottavasti onnistumme pitämään palloa mahdollisimman paljon, mutta niinä aikoina kun se ei ole mahdollista, on meidän pysyttävä vahvoina.