Englannin maajoukkuepelaaja Phil Foden toivoo, että hän voi ”tuoda hieman Gazzaa kentälle” hankkittuaan itselleen lähes identtisen kampauksen kuin legendaarisella Paul Gascoignella oli aikoinaan vuoden 1996 EM-kisoissa.

Manchester Cityn nuoren tähden uusi, valkaistun blondi hiustyyli tuo mieleen Gascoignen kampauksen 25 vuoden takaisista EM-kisoista, joissa Englannin entinen keskikenttämies johdatti joukkueensa aina välieriin saakka.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

B/R Football

@brfootball
Phil Foden’s got a new look—a tribute to Paul Gascoigne at Euro ’96 ✂️

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sky Sports

@SkySports
Skin-fade Gascoigne has gone full Euro '96 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿👱🏻‍♂️ @PhilFoden

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ChiringuitoChampions

@chirichampions
😂 Phil Foden, tras teñirse el pelo a lo Gascoigne en la Eurocopa del 96.

"Me están comparando con Eminem".

Foden – joka syntyi neljä vuotta kyseisen turnauksen jälkeen – ei myöntänyt jäljitelleensä Gascoignea uudella hiustyylillään, mutta sai saman tien lempinimen ”Stockportin Gazza”.

21-vuotias oli myös yllättynyt median positiivisesta reaktiosta huomiota herättäneeseen kampaukseensa ja toivoo sen tuovan joukkueellen onnea 12. kesäkuuta alkavissa EM-kisoissa.

[readmore from=EM-kisat]

– Ensinnäkin, minulla on ollut sama hiustyyli ikuisuuden, joten ajattelin kokeilla jotain uutta, perusteli Foden lehdistölle tiistaina Goalin mukaan.

– Aamulla heräsin kuitenkin siihen, että minua verrattiin joka paikassa Gazzaan ja Eminemiin. Tämä oli todellisuudessa minun oma juttuni, jonka muut ovat kääntäneet joksikin muuksi. Mutta kaikki ovat myös pitäneet siitä, mikä on positiivinen asia. Se yllätti minut.

– Muistan katsoneeni Gascoignen kohokohtia TV:stä. Hän oli uskomaton pelaaja. Tiedän mitä hän tälle maalle tarkoittaa ja sai aikaan, joten se ei olisi yhtään huono asia, jos voisin tuoda hieman Gazzaa kentälle itsekin. Hän on loistava pelaaja.