Valioliiga on sakottanut kaikkia niitä englantilaisseuroja, jotka osallistuivat Euroopan Superliigaan huhtikuussa.

Sky Sportsin ja The Telegraphin mukaan osapuolet ovat päässeet sopuun ”vain” 20 miljoonan punnan suuruisesta yhteiskorvauksesta, jonka kuittaamiseen osallistuvat kaikki kuusi seuraa. Sakon suuruutta pidetään siis yllättävän pienenä.

Kaikkien seurojen on samalla pyydettävä karkausaikeitaan anteeksi tiedotteella, joka julkaistaan tiettävästi keskiviikon aikana. Sen lisäksi seurojen on luvattava, etteivät ne enää koskaan lähde mukaan mihinkään tämänkaltaiseen projektiin.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal ja Tottenham kertoivat osallistuvansa uuteen euroturnaukseen huhtikuussa. Koko jalkapallomaailmaa järisyttänyt projekti kaatui kuitenkin vain muutaman päivän aikana fanien räikeän vastustuksen seurauksena.

Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Juventus, AC Milan ja Internazionale olivat kaikki alun perin valmiita osallistumaan Superliigaan Valioliiga-jättiläisten kanssa. Real, Barcelona ja Juventus eivät ole vieläkään vetäytyneet projektista, minkä takia UEFA uhkaa sulkea kolmikon Mestarien liigasta.