Englannin maajoukkueen entinen kärkimies Peter Crouch sanoo SPORTbiblen haastattelussa, että EM-kisoissa kannattaa seurata erityisesti kahta englantilaispelaajaa.

Crouch nostaa esiin kaksi keskikenttäpelaajaa – huippukauden Aston Villassa pelanneen Jack Grealishin ja Borussia Dortmundin vasta 17-vuotiaan Jude Bellinghamin.

– Se on kuin uusi pelaajarotu. Kuinka hän voi 17-vuotiaana ulkomailla aloittaa pelejä ja dominoida pelejä tuossa iässä? Se on hulluutta, todella, Crouch toteaa.

– Ja sama koskee Englannin maajoukkuetta. Hän on pelaaja, joka on vasta saapunut kansainväliselle tasolle, ja näyttää siltä kuin hän olisi ollut siellä aina.

Crouchin mukaan Bellingham voi nousta vaikuttavaan rooliin lopputurnauksessa, etenkin Jordan Hendersonin pelikunnon ollessa kysymysmerkki.

– Minun on vaikea samaistua siihen, koska mielestäni ollessani valmis Valioliigaan olin 24-vuotias. Minun on niin vaikea ymmärtää sitä. 17-vuotiaana olin vielä vauva, ja on uskomatonta, että hän tekee tuollaista.

Crouch kehuu, että Bellinghamilla on ”viisas pää”, koska nuorukainen puhuu fiksusti ja hänen jalkansa pysyvät maan pinnalla.

Englanti aloittaa EM-kisaurakkansa tänään ottelulla Kroatiaa vastaan. Peli alkaa kello 16 Suomen aikaa.