Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta osoittaa sormella englantilaisseurojen suuntaan, kun puhutaan Superliiga-hankkeen synnystä.

Suunnitelma uudesta Superliigasta aiheutti aiemmin tänä vuonna valtavan polemiikin jalkapalloyhteisössä. 12 eurooppalaista jättiseuraa ilmoitti perustavansa oman sarjan, mutta suurta vastustusta kohdannut projekti kompastui jo alkumetreillä.

Ainoastaan Real Madrid, Juventus ja Barcelona eivät ole vetäytyneet hankkeesta, joten ne näyttävät suuren yleisön silmissä eniten syyllisiltä, ja Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) on kaavaillut niille merkittäviä sanktioita.

– Liverpool ja (Manchester) United olivat Superliigan todelliset perustajat. Uefa uhkaili ja oli demagoginen. Seurat eivät vieläkään ole maksaneet kompensaatiota lähtemisestä, Laporta väittää espanjalaisen La Vanguardian haastattelussa.

– Superliiga-projekti on edelleen elossa. Siitä tulee maailman houkuttelevin kilpailun, ja se perustuu meritokratiaan ja solidaarisuuteen.

Liverpoolin ja Manchester Unitedin lisäksi hankkeesta ovat englantilaisseuroista vetäytyneet Arsenal, Chelsea, Manchester City ja Tottenham.

Lähde: Mirror