EM-kisojen lohkovaiheen päätöskierroksen ottelu Tshekkiä vastaan on täydellinen aika tuoda Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson takaisin Englannin keskikentälle, arvioi ex-maajoukkuemies Danny Murphy BBC:n kolumnissaan.

Henderson on ollut pitkään toipilaana, ja hänen pelikuntonsa yllä leijuu kysymysmerkkejä. Murphyn mielestä mies voisi kuitenkin tuoda toivottuja elementtejä Englannin peliin.

– Ensinnäkin hänellä on tietotaitoa sen ymmärtämiseen, milloin peliä pitää nopeuttaa ottamalla riskejä ja pelaamalla enemmän syöttöjä ylöspäin – tai pidempiä palloja – kuten hän tietää, milloin tilanne pitää rauhoittaa. Emme tehneet kumpaakaan erityisen hyvin skotteja vastaan, hän toteaa.

[readmore from=Englanti]

– Hän myös johtaa prässiä loistavasti – hän on erittäin proaktiivinen johtaessaan sitä. Kun hän pelaa Liverpoolin paidassa, koko joukkue tekee sen niin hyvin.

Englanti on jo varmistanut paikkansa neljännesvälierävaiheessa. Murphy kertoo, että hän haluaisi nähdä avauskokoonpanossa myös Aston Villan maestron Jack Grealishin.

– Tiedän, etten ole ainoa. Grealishilla on sellaista mahtavaa erityislahjakkuutta ja kyky saada fanit nousemaan ylös penkeiltään sekä saada asioita tapahtumaan. Hän menee vastustajien ohi tai vetää nämä puoleensa – ja näkee myös syöttöpaikat. On aika päästää hänet irti – hän ansaitsee sen.