Englanti kaatoi tiistai-iltana Wembleyllä Tshekin maalein 1-0 ja nappasi lohkovoiton.

ESPN FC

@ESPNFC
England win Group D 👏

As things stand they would play Germany in the next round 🥵

Englanti aloitti ottelun loistavasti ja oli siirtyä jo toisella peliminuutilla johtoon. Raheem Sterling karkasi läpiajoon, mutta hänen nostoyrityksensä yli vastaan tulleen Tshekki-vahti Tomáš Vaclíkin pysähtyi maalin vasempaan tolppaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

◎ Phil Foden
◎ John Stones
◎ Raheem Sterling

#ENG have hit the post three times in #EURO2020, all coming from a Manchester City player.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Sterling ei joutunut enää hautaamaan kasvojaan käsiinsä vaan pääsi tuulettamaan kisojen toista maaliaan. Avauskokoonpanoon noussut Jack Grealish antoi vasemmalta laidalta nappikeskityksen maalin eteen, josta Sterling puski Englannin johtoon.

GOAL

@goal
Raheem Sterling scores his second goal for #ENG at #EURO2020

Vaisusti kisat aloittanut Harry Kane oli lähellä avata maalihanansa 25. peliminuutin kohdalla. Kane taituroi Tshekin rangaistusalueen sisällä ja sai oikean jalkansa vapaaksi, mutta Vaclík venyi huipputorjuntaan.

Harry Kane has registered his first shot on target for #ENG at #EURO2020

Still waiting for his first goal at the tournament.

Tshekin paras maalipaikka avausjaksolla siunaantui Tomáš Součekille kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä. Ylellä ottelua selostanut Tero Karhu kerkesi jo hehkuttamaan tasoitusmaalia, mutta pallo meni hiuksenhienosti ohi Jordan Pickfordin vartioiman maalin.

Jos avausjaksolla Englanti oli alati vaarallinen ja ottelu oli viihdyttävää katsottavaa, samaa ei voi sanoa toisesta puoliajasta.

Unettavalla toisella puoliajalla ei tapahtunut juuri mitään. Sen paljastaa myös uskomaton tilasto. Ensimmäinen maalintekoyritys nimittäin kirjattiin tilastoihin vasta 83. peliminuutilla! Viimeksi vuoden 1980 EM-kisoissa ollaan pelattu toisella puoliajalla pidempään ilman tilastoihin kirjattua maalintekoyritystä.

83 - Tomas Pekhart's shot in the 83rd minute was the first attempt at goal of the second half; since 1980, this is the longest wait for a shot at goal in the second half of a EUROs match. Insipid. #EURO2020

Lohkovoiton myötä Englanti saa neljännesvälieriin kotiedun. Vastus tulee olemaan kuitenkin kivenkova, sillä ”kuolemanlohkoksi” nimetyn F-lohkon kakkoseksi sijoittunut joukkue matkaa Wembleyllä Englannin vieraaksi. F-lohkon kakkoseksi sijoittuu lähes varmuudella joko Ranska, Saksa tai Portugali.