Skotlannin suurseura Celtic on hylännyt Norwichin 10 miljoonan punnan (noin 11,6 miljoonaa euroa) tarjouksen toppari Kristoffer Ajerista, kertoo The Athletic.

Celtic on hylännyt vastaavan tarjouksen myös Bayer Leverkusenilta, eikä norjalaispuolustaja ole alkuunkaan tyytyväinen tilanteeseen.

Ajer, 23, on tehnyt lähtöhalunsa selväksi, ja osapuolet ovat sopineet, että hän saa jättää Celticiin ”sopivan” tarjouksen sattuessa kohdalle.

Norjalaistopparin sopimus Celticissä päättyy vuoden päästä, jolloin hän voi jättää seuran ilman siirtokorvausta. Jos uutta diiliä ei synny, Celticin on käytännössä myytävä hänet tänä kesänä, jos se haluaa hänestä hyvän korvauksen.

Leverkusen pystyisi tarjoamaan Ajerille Eurooppa-liigan pelejä ensi kaudella, mutta myös Valioliigassa pelaaminen Norwichin kanssa on hänestä houkutteleva vaihtoehto. Ajer on harkinnut myös, että hän antaa sopimuksensa kulua loppuun ja siirtyy vastaa sitten, jos Celtic ei tänä kesänä pääse siirtosummasta sopuun jonkin hänelle mieleisen seuran kanssa.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke haluaa uuden topparin tänä kesänä, ja Ajer on yksi hänen päätoiveistaan. Norwich ei ole kuitenkaan valmis korottamaan tarjoustaan merkittävästi isommaksi.

Celtic ei usko, että Norwich on vielä luovuttanut Ajerin suhteen, mutta Norwich kartoittaa hyvää vauhtia myös muita vaihtoehtoja, jotta sille ei tulisi kiire ensi kauden lähestyessä.