Mestaruussarjassa pelaava Bournemouth on pestannut Scott Parkerin päävalmentajakseen kolmevuotisella sopimuksella.

Bournemouth kertoi Parkerin, 40, sopimuksesta samana päivänä, kun hän jätti Fulhamin päävalmentajan paikan.

Pelaajaurallaankin Fulhamia edustanut Parker nousi apuvalmentajan paikalta joukkueen pääkäskyttäjäksi keväällä 2019, muttei onnistunut pitämään seuraa Valioliigassa. Hän nosti Fulhamin vain yhden kauden jälkeen takaisin pääsarjatasolle, mutta paluusta jäi käteen 18. sija ja uusi putoaminen.

Bournemouth tuli tällä kaudella Mestaruussarjan runkosarjassa kuudenneksi ja pääsi siten karsimaan noususta. Sen tie tyssäsi kuitenkin jo nousukarsinnan välierissä, kun se hävisi Brentfordille yhteismaalein 3-2.

– Uskon, että tämä on täydellinen ratkaisu kummallekin osapuolelle, kommentoi Parker AFCBTV:lle.

– Bournemouth on minulle tuttu seura minun ja Harry Arterin suhteen kautta. Tunnen hyvin tämän jalkapalloseuran seurattuani sitä vuosien saatossa.

Bournemouthin toimitusjohtaja Neill Blake kuvaili Parken palkkaamista ”pitkäksi prosessiksi”.

– Scott on aina ollut ykkösvaihtoehtomme. Olemme seuranneet hänen valmennusuraansa suurella mielenkiinnolla siitä lähtien, kun hän otti ensimmäisiä askeliaan Tottenhamin akatemiassa.

– Hän on ajan myötä todistanut olevansa yksi tämän maan parhaista nuorista valmentajista. Hänellä on selkeä filosofia, miten hän haluaa pelata ja hän tietää, mitä Mestaruussarjasta nouseminen vaatii.

Bournemouth pelasi viimeksi Valioliigassa vuosina 2015-2020.