EM-kisojen yksi suurimmista yllättäjistä on ollut Ukraina, joka eteni ensimmäistä kertaa historiassaan puolivälieriin.

Lauantaina pelattavassa puolivälieräottelussa Ukraina saa vastaansa kisojen tämän hetken suurimman mestarisuosikin Englannin.

Ukrainan kenties nimekkäimmän pelaajan, seurajoukkuetasolla Manchester Cityä edustavan Oleksandr Zinchenkon mukaan nimivahvaa Englantia ei tule pelätä, vaan siitä pitää motivoitua.

– Olen katsonut melkein kaikki heidän ottelunsa EM-kisoissa. Ainoastaan Saksa-ottelu jäi välistä, Zinchenko kertoi Independentille.

– Heitä vastaan on erittäin vaikea tehdä maaleja. Se on loistava joukkue, jolla on fantastisia pelaajia.

– Jos katsot heidän vaihtopenkkiä, se on markkina-arvoltaan luultavasti noin kolme kertaa kalliimpi kuin koko Ukrainan maajoukkue.

[readmore from=Englanti]

– Mutta tämän ei pitäisi pelottaa meitä, vaan pikemminkin motivoida meitä. Tulen henkilökohtaisesti tekemään parhaani seuraavassa pelissä, jotta saamme haluamamme tuloksen.

Zinchenkon seurakaveri Raheem Sterling on tehnyt kisojen aikana jo kolme maalia. Ukrainalaispuolustajan mukaan heidän tulee pitää Sterling kurissa.

– Raheem on hyvässä vireessä. Hän on pelaaja, joka voi tehdä ratkaisevan eron kentällä. Meidän tulee kiinnittää huomiota häneen ja yrittää pitää hänet kurissa, Zinchenko sanoi.

Ukrainan ja Englannin välinen puolivälieräottelu pelataan tulevana lauantaina kello 22 alkaen Rooman Stadio Olimpicolla.