Declan Rice on ollut Englannin EM-joukkueen kantahahmoja. West Hamin keskikenttäpelaaja on avannut yhdessä Kalvin Phillipsin kanssa ryhmän jokaisessa kuudessa ottelussa.

Grey Courtin koulun liikunnanopettaja Steve Willmore tuntee Ricen saavutuksista suurta ylpeyttä. Opettaja valmensi ja kehitti Englannin maajoukkuemiestä kouluikäisenä.

Willmore paljasti myös 22-vuotiaan Ricen hiljattain vierailleen vanhassa opinahjossaan.

– En ole nähnyt hänen muuttuneen. Hän on edelleen sama kupliva ja vaikuttava persoona hyvällä huumorintajulla, Willmore kommentoi PA uutistoimistolle.

– Menestys ei ole ottanut hänestä otetta ja hän on edelleen mukava persoona. Hän kävi täällä 18 kuukautta sitten vierailulla. Pidimme kysy ja vastaa -tuokion lasten kanssa tauolla ja kävelytimme häntä ympäriinsä. Hänellä oli aikaa jokaiselle.

– Lapset pyysivät yhteiskuvia ja hän antoi niitä. Näin 30 sekunnin kävely kesti 15 minuuttia. Lapset katsoivat häntä ylös.

– Se että hän nousi Grey Courtista huipulle inspiroi monia lapsia. Se osoittaa että he voivat kovalla työnteolla saavuttaa unelmansa.

Rice saapui Grey Courtiin 11-vuotiaana ja pelasi samalla myös Chelsean akatemiassa. Yhdistelmä mahdollisti lupaavalle keskikenttäpelaajalle säännöllisen peliajan.

Rice oli kolmen vuoden ajan Grey Courtin kapteeni. Keskikenttäpelaaja vietti päivät koulun joukkueessa ja jatkoi illalla Chelsean akatemian harjoituksiin.

Willmore näki jo tuolloin Ricen lahjakkuuden.

– Declanissa näki välittömästi jotakin erityistä. Hän oli loistava molemmilla jaloilla ja hänellä oli erinomainen työmoraali.

[readmore from=Englanti]

– Hän johti itseluottamuksellaan koko joukkuetta. Hän pelasi jokaisen koulun ottelun.

Chelsea purki Ricen akatemiasopimuksen 14-vuotiaana. Lahjakas pelaaja löysi uuden kodin West Hamin leiristä.

Samalla päättyi myös koulutaival Grey Courtissa Ricen siirryttyä toiseen kouluun lähemmäksi uutta seuraansa.

Chelsean ratkaisu tuli Willmorelle yllätyksenä.

– Se että hänen sopimuksensa purettiin oli meille suuri yllätys. Kukaan ei uskonut sen tapahtuvan.