BBC:n jalkapallotoimituksen päällikkö Phil McNulty ei ollut uskoa tilannetta, jonka keskelle joutui sunnuntain EM-loppuottelun yhteydessä.

– Turvatoimet olivat tehottomia. On todella harvinaista merkittävän loppuottelun kohdalla, että kannattajat pääsevät näin lähelle stadionia ilman lippuja.

Konkreettinen kanssakäyminen sisään pyrkivien kanssa hämmästytti kokenutta tekijää.

– Minulle tarjottiin rahaa toimittajapassistani, vain muutamien metrien päässä median sisäänkäynnistä. Muissa isoissa tapahtumissa, joissa olen työskennellyt, tällainen ei olisi tullut kuuloonkaan.

McNulty katsoo, että lopulta koettu kaaos oli seurausta juuri siitä, ettei liputtomia pysäytetty riittävän ajoissa, riittävän etäisyyden päässä itse tapahtumapaikasta.

– Oli väistämätöntä, että asiat kiehuivat yli, ja tilanne muuttui pelottavaksi. Sisään pyrkivät rynnäköivät esteiden yli, kauhistuneiden lasten seuratessa. Ihmisiä kaadettiin maahan, ja katsomokäytävät, sekä liikuntaesteisille varatut tilat olivat täysin tukossa, koska ihmiset etsivät mitä tahansa paikkaa johon istua.

– Kannattajilla, jotka olivat ostaneet lippunsa luvallisesti, ja odottaneet 55 vuoden jälkeen tapahtuvaa Englannin loppuottelua, oli vaikeuksia päästä seuraamaan ottelua.

Toimittaja uskoo myös, että tilanteen koko kuvaa ei heti raportoitu riittävässä mittakaavassa.

– Järjestyshenkilökunta oli, ehkä ymmärrettävästikin, voimaton yrittäessään pysäyttää sisään tunkenutta massaa. Ei se miltään pieneltä joukolta vaikuttanut, niin kuin alunperin kerrotiin.