Gary Neville syyttää Boris Johnsonia rasismin markkinoinnista.

Iso-Britannian pääministeri Johnson puolusti Englannin pelaajia Italialle hävityn EM-finaalin jälkeen. Rangaistuspotkukilpailussa epäonnistuneet Marcus Rashford, Bukayo Saka ja Jadon Sancho saivat rasistisia viestejä sosiaalisessa mediassa.

Manchester United -ikoni Neville pitää Johnsonin kommentteja tekopyhinä. Entinen Englannin maajoukkuepuolustaja muistutti pääministerin aiemmista tekemisistä.

– Olen lukenut uutisia ja siellä sanotaan, että pääministeri tuomitsee Englannin pelaajien kärsimän rasismin, Neville kommentoi Sky Sportsille.

– Pääministeri sanoi aiemmin sen olevan okei buuata pelaajillemme, jotka yrittivät ajaa tasavertaisia arvoja puolustautua ja rasismia vastaan.

– Meillä on korkea-arvoisia ministereitä kuten tämä pääministerimme joiden mielestä on ihan sallittua buuata niille, jotka polvistuvat rasismia vastaan. Kaikki tämä alkaa tietystä pisteestä. Se mitä vanhemmat tekevät, lapset seuraavat perässä.

– Kun meidän pelaajamme kärsivät rasismista turnausten jälkeen, sitä osaa aina odottaa koska sitä vain tapahtuu. Myös pääministerimme on markkinoinnut sitä. Hän kutsui musliminaisia postilaatikoiksi kuvaillen heidän ulkonäköään.

– Meidän on tehtävä tälle jotakin. Olen sanonut tästä televisiossa ja minua on syytetty konservatiivien kanssa riitelystä. Kyse ei ole konservaativipuolueesta, laboureista tai liberaaleista. Kyse on rehellisyydestä ja oikeudenmukaisista ratkaisuista.

LUE MYÖS: