Liverpool joutui viime kaudella suureen pulaan, kun joukkueen topparit putosivat yksi toisensa jälkeen sairastuvalle.

Tammikuun siirtoikkunan aikana Liverpool reagoi tilanteeseen ja hankki Turkin maajoukkuetoppari Ozak Kabakin, 21, Schalkesta loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Nuori turkkilaistoppari oli ollut jo edellisenä kesänä useamman suurseuran kiikarissa ja Liverpool teki järkevän peliliikkeen neuvotellessaan lainasopimukseen osto-option, joka oli arvoltaan 18 miljoonaa puntaa.

Kabak pelasi Liverpoolissa kevätkaudella 13 ottelua ennen loukkaantumistaan. Peliesitykset olivat kelvollisia, mutta hän ei kuitenkaan noussut sille tasolle, mitä monet häneltä odotti. Ei siis ollut mikään suuri ihme, että Liverpool päätti jättää osto-option hyödyntämättä.

[readmore from=Liverpool]

Goalin tietojen mukaan Bundesliigasta pudonnut Schalke on yrittänyt kesän aikana epätoivoisesti myydä Kabakia. Talousvaikeuksista kärsivä saksalaisseura on tarjonnut Kabakia pilkkahintaan usealle seuralle – myös Liverpoolille.

Schalke oli tiettävästi valmis myymään Kabakin 8,5 miljoonalla punnalla, mutta Liverpool kieltäytyi tarjouksesta.

Liverpool hankki aiemmin tänä kesänä jo Ibrahima Konatén. Lisäksi lähes koko viime kauden sivussa olleet Virgil van Dijk, Joe Gomez ja Joël Matip ovat toipuneet pelikuntoon, joten seura ei nähnyt käyttöä maajoukkuetopparille – pilkkahinnasta huolimatta.

Neil Jones

@neiljonesgoal
Liverpool have been offered (and turned down) the chance to sign Ozan Kabak for just £8.5m, with Schalke desperate to offload the former Reds loanee.

#LFC