Manchester Unitedin ex-puolustaja Rafael da Silvan mukaan hänen maanmiehensä Anderson olisi voinut olla maailman paras pelaaja, ellei hänellä olisi ollut riippuvuutta McDonald’siin.

Brassikaksikko pelasi yhdessä Man Unitedissa vuosina 2008-15 ja voitti kolme kertaa Valioliigan mestaruuden.

Rafael, 31, jatkoi uraansa Lyonissa ja pelaa tätä nykyä turkkilaisseura Basaksehirissä. Andersonin, 33, ura lähti luisumaan alamäkeä jo viimeisten United-vuosien aikana ja hän palasi kotimaahansa. Internacionalissa sekä Coritibassa vierähti kolme vuotta, jonka jälkeen hän kävi pelaamassa vielä Adana Demirsporissa ennen uransa lopettamista syksyllä 2019.

Rafael kertoo oma elämäkerrassaan siitä, miksi Anderson ei saavuttanut täyttä potentiaaliaan eikä noussut Man Unitedissa ja Brasilian maajoukkueessa suureksi tähdeksi.

– Saatoimme ajaa pelimatkoilla moottoritietä, kun vastaan tuli McDonald’s. Anderson hyppää impulsiivisesti ylös ja alkaa huutaa: ”McDonald’s, McDonald’s!”, Rafael kertoo.

– Kaveri oli hullu, mutta rakastan häntä. Hän pelasi vapautuneesti, ja kun hän sai pelata useita pelejä peräkkäin, hän pystyi pelaamaan yhtä hyvin kuin kuka tahansa pelaaja maailmassa.

Anderson pelasi kausina 2007-08 ja 08-09 yli 30 ottelua, mutta muutoin hänen pelimääränsä jäivät noin 20 otteluun per kausi. Osasyynä oli loukkaantumiset, mutta myös kova kilpailu pelipaikoista vaikeutti peliajan saamista. Roskaruoan syöminen ei ainakaan helpottanut brassipelaajaa kilpailussa peliajasta.

[readmore from=Manchester-United]

– Hän kärsi paljon loukkaantumisista ja sitten myös ongelmat syömisen kanssa alkoivat vaikuttaa häneen.

– Ei ollut sattumaa, että hän oli parhaassa vireessä silloin, kun hän sai pelata paljon pelejä, koska silloin hän ei voinut syödä niin paljon.

– Jos hän olisi ollut ammattimainen jalkapalloilija, hän olisi voinut olla maailman paras. Sanon tämän kaiken vakavissani.

Anderson toimii nykyään turkkilaisseura Adana Denisporin juniorijoukkueessa apuvalmentajana. Hän aloitti valmennusuransa viime vuoden elokuussa.