Liverpoolin kapteenin Jordan Hendersonin tulevaisuus Anfieldilla on vaakalaudalla, uutisoi The Athletic.

The Reds ei ole päässyt puusta pidemmälle jatkosopimusneuvotteluissaan. 31-vuotiaan Englannin maajoukkuepelaajan nykyinen kontrahti umpeutuu kahden vuoden kuluttua.

Liverpoolin urheilutoimenjohtaja Michael Edwardsin ensiprinsiippeihin ei kuulu Hendersonin uran jatko. Hän haluaa ensin täyttää hälyttävimmät aukot punanuttujen kokoonpanossa, eikä hän koe, että vielä olisi tarpeellista tuhlata aikaa Hendersonin esittämien kysymysten ratkaisemiseen.

PSG ja Atlético Madrid tarkkailevat kiinnostuneina tilanteen kehittymistä.

Italialaistoimittaja Fabrizio Romanon mukaan maalivahti Alisson Beckerin jatkosopimuksen toteutuminen ei ole enää paljosta kiinni. Edwards haluaa myös Fabinholta, Virgil van Dijkilta, Mohamed Salahilta ja Sadio Manélta, 29, kirjallisen lupauksen siitä, että he ovat seurassa vielä vuoden 2023 jälkeenkin.

Muuten ensi kesästä tulee Liverpoolille liian epävarma ja kiireinen, jos sen täytyy yrittää kurottaa joka nurkkaan.

Liverpoolin omistavan Fenway Sports Groupin toimintamalli on aina ollut selkeä: se sijoittaa mielellään rahansa nuoriin pelaajiin, vain harvoin ja poikkeuksellisesti se on tarjonnut rohkeita sopimuksia 30–40-vuotiaille urheilijoille.

[readmore from=Jordan-Henderson]

Tänä kesänä FSG:n modus operandin vaikutuksia käytännössä sai todistaa Georginio Wijnaldum, 30, jolle ei tarjottu paikkaa joukkueessa.

Hendersonin jatko Liverpoolissa voi siis osoittautua myös hyvin monimutkaiseksi, vaikka hän on pelannut Merseysidella jo vuosikymmenen ajan ja toiminut kapteenina kuusi vuotta.

Paris Saint-Germainia iäkkäät ja meritoituneet pelaajat eivät pelota. Jo pelkästään tänä kesänä se hankki Wijnaldumin lisäksi 35-vuotiaan Sergio Ramosin kaksivuotisella sopimuksella.

PSG:n päävalmentajan Mauricio Pochettinon tiedetään myös ihailevan Hendersonia. Kaksi vuotta sitten hän joutui katsomaan vierestä, kuinka tämä nosti Mestarien liigan isokorvaisen pokaalin käsivarsilleen Madridissa.