Wolverhampton-manageri Bruno Lagen peluutustapa vetää puoleensa pelaajia, jotka ovat kentälle päästessään toimeliaita ja energisiä. Jotka pystyvät prässäämään korkealta ja voittamaan yksi vastaan yksi -tilanteita.

Tällainen pelaaja on AC Milanin 22-vuotias Rafael Leão. Leãossa on myös se hyvä puoli, että hänen tulonsa jatkaisi Wolvesin komeahkoa portugalilaistrendiä. Seurassa pelaa jo ennestään seitsemän muuta lusitaania.

Lue myös: Wolverhampton kaappasi Barcelonan laitahyökkääjän

Italialaislehti Gazzetta dello Sportin mukaan Leãon agentti Jorge Mendes neuvotteleekin parhaillaan siirrosta Wolverhamptonin kanssa.

Calciomercato väittää, että valioliigaseura yritti maanitella Leãon pois San Sirolta jo viime vuonna, mutta tuo yritys oli tuhoon tuomittu: Milan ei silloin halunnut luopua pelaajastaan, pelaaja ei liioin halunnut lähteä Milanista.

Tilanne on kuitenkin muuttunut vuodessa, sillä historiallinen milanolaisseura on nyt avannut ovensa toiveikkaille ostajaehdokkaille. Se sanoo hei hei joko Jens Petter Haugelle, 21, tai Leãolle helpottaakseen taloudellista tilannettaan.

Leão kuului neljän vuoden ajan Portugalin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin, ja hän oli mukana tuomassa maalleen hopeaa nuorten EM-kilpailuista tänä kesänä. Hän tuli Milaniin noin 35 miljoonalla eurolla kaksi vuotta sitten.

Portugalilaishyökkääjää on kutsuttu ”portugalilaiseksi Mbappéksi”. Hänen entinen valmentajansa Tiago Fernandes sanoi vuonna 2019, että Leão ”on paras pelaaja Sportingin akatemian historiassa. Nuorena hän oli parempi kuin Cristiano Ronaldo (valioliigalegenda).”

Leão teki viime kaudella kuusi maalia 30 pääsarjaottelussa. (Yksi näistä maaleista oli Serie A:n kaikkien aikojen nopein.) Lisäksi hän pelasi seitsemän ottelua Eurooppa-liigaa ja kaksi Italian cupia. Niissä syntyi yksi täysosuma.